Turčija – Sredozemlje
Lani sem z motorjem prepotoval celo Turško sredozemsko obalo in rečam lahko,da je bilo odlično.Spal sem samo v šotoru,ker pač motorja ne pustim samega in to v kampih in hotelskih dvoriščih,kjer ti tudi pustijo postaviti šotor.Izredno prijazni ljudje in nizke cene,ter varno v kolikor se izogibaš večjih mest in velikih turističnih krajev.Pa tudi na prostem bi se dalo kje prespati in ne bi bilo težav.
Predlagal bi ti Kas in Demre , od tu pa skoči še na enodnevni izlet na otok Kekovo, tam je tudi potopljeno mesto, če greš nato ob obali proti vzhodu (30 km) prideš v Finike, mesto, kjer marsikaj lahko nabaviš, in če hočeš solidno prespati, je kakšen km iz centra mesta proti Antaliji motel Zemuri, prijetno okolje, bungalovi.
Hoj ej mene zanima s kakšnim motorjem si šel na pot, Pa katera mesta si obiskal in kakšne so kaj poti. Koliko časa si vozil in koliko si imel kaj postankov.
Jaz se odpravljam na pot iz Slo v Turčijo potem do Egipta pa po možnosti s trajektom v Grčijo (no nimam še info če sploh vozi) potem pa po dalmaciji nazaj v Slo.
Hvala in LP Katka In Bobo
Na pot sem se odpravil z prikoličarjem BMW 50/5,kar častitljive starosti 32 let.Zaradi pomanjkanja časa sem do Grčije šel s trajektom,ter preko Meteore,Soluna do Aleksandropolisa,nato pa preko meje,kjer je bila čakalna doba 24 ur,toda reskiral sem in mimo vrste pripeljal do mejnega prehoda kjer se tudi vidva pripravita na dolgotrajne postopke, pa čeprav ni nikogar pred teboj. Nadaljeval sem ob Sredozemski obali ,ter se zavedno izogibal krajem ki lih omenja L..P.Raje sem se držal nasvetov nemškega para,ki se je ravno vračal in iskazalo se je za odlično.Vračal sem se pa po notranjosti Kapadokia,Pamukale Bursa,Istambul v Grčijo pa domov.Še opozorilo:ko prestopiš Turško-Grško mejo ti v pasoš Grki vdarijo žig o uvozu motorja,tega pa moraš ob istopu iz Grčije na carini uničiti-ne pozabi ker lahko imaš kasneje na kakšni Grški kopni meji probleme,na morski pa ni problema.Nazaj greš lahko tudi preko Albanije v Črno goro in domov,če imaš seveda toliko časa.To sem preozil v 16-dnevih in tempo je bil kar hud in nič jutranjega poležavanja,vsega skupaj cca 7000 km.
Srečno!
dani
Lonely je, kot večinoma povsod, manj uporaben za popotnike, ki gredo z lastnim prevozom. Velja tudi za Turčijo.
Mi smo šli med Kapadokijo in Pamukkalami po cesti na jug, ki je Lonely sploh ne omenja, puščava. Pri kraju TUZ (Golu) je slano jezero, malo naprej pa sta žvepleno in slano vulkasko jezero.
Ničesar od tega ni bilo omenjenega v vodiču. Res pa je, da je nedostopno z javnimi prevoznimi sredstvi
lp
bv
Hm.. Dani. Ti mas pa drugacne izkusnje z islamom kot jaz… Ce prides sredi zime v Kapadokijo npr. v Peace Pension v vasi Goereme te tam pricakata lastnik in njegov pomocnik… Ker prides zgodaj zjutraj, je recepcijska sobica spremenjena v spalnico. Ampak nic ne de… Fanta hitro na noge, eden skuha caj, drugi pa, ja sej ves Dani, ZVIJE enga… Potem si kot popotnik tega-narejenega delezen… Zdej res, da so strasne policije in STRASNI zapori… Ampak, koliko turistov pa TI res poznas, ki so ze bili tam? No jest se za nobenega nisem slisal… Pol gres pa nizje proti Egiptu npr. Pa prides na polotok Sinaj (ti kot motorist si zagotovo uzival v skalnati puscavi in lepih cestah tam, in se odpravis v vasico Dahab… Ce si popotnik, ki se spoznas na t.i Bliznji vzhod, ves da je bila to meka za grdo razvado – zakajanje… Ampak, kaj… ko gredo pa vsi! ampak vsi v tiste zapore… No ok, pa gres po Egiptu se malo bol proti jugu… Si v Aswanu… Pa ti tamkaj ziveci Nubijci na vsakem koraku prodajajo travo. Turist police mi je prodal travo!!! TURIST POLICE!!!! pokazal mi je izkaznico… Ja tako se zivi v teh dezelah… Spoznas 300 nacinov kako presvercat travo v kameli! Zanimivo kje vse to lahko spravijo… AMPAK PAZI SE ZAPOROV!!! hm…
Veliko srece ti zelim v islamskih krajih – ves tam na nedolzno travo gledajo malo drugace kot pri nas… Saj poznas Narghile… Ja te vodne pipe… za tobak, ja za tobak…
Zivijo!
Ker vidim, da imate tu vsakovrstne debate, ki se ne ticejo tvojega prvotnega vprasanja, bom debatiral raje o le tem..;))
Torej, sam sem bil lani s kombijem po turciji….tudi po sredozemski obali(juzna in zahodna…prej sem seveda marsikaj slisal o tem, kako se da s turki pogajat itd., a sem bil bolj kot ne razocaran….hocem rec, da ne dobis kar nekaj zastonj ali na sverc…se moras res potrudit….mi smo spali tudi v sotorih, so pa kampi tako poceni(vsaj oktobra), da se ni placalo spat drugje….ta del je tudi turisticno najbolj razvit in skomercialziran…lahko te ‘nategnejo’ na vsakem koraku…tudi turcija ni vec to, kar je bila..vse je zmeraj bolj globalizirano….sploh pa so turki trmasti…;))…..bolje je v odrocnih predelih(kapadokija)….
Ce rabis kaksno informacijo,vprasaj
lp
M.
Forum je zaprt za komentiranje.