kam poleti
S tem denarjem lahko greš skoraj kamorkli v Evropi za 14 dni, če le ne zahtevaš luksuza. Kam jo odjadraš pa je svtar tvojih želja, kaj si sploh predstavljaš pod besedo “dopust” – morda ležanje na plaži, celodenevno hojo z nahrbtnikom pri 45 stopinj celzija … torej kam na dopust si moraš odgovoriti sam. Prebrskajta internet, revije, kataloge, knjige in potem bo odločitev lažja.
Lep dan, tina
češka.jesenik.z csa / czech air company bo točno toliko kot sta navedla.z vso izvenpenzionsko ponudbo.nekje 30 jurjev bo prostega denarja.terme bi se dalo že za 170 evrov / 40 jurjev / csa bo če greste do ostrave in nazaj največ 70 jurjev z vsemi taksami , 30 jurjev pa bo več kot dovolj za posedanje po lokalih , razglednice in spominke
ni dvoma – czech out chehia !
javni prevoz na češkem je smešno poceni , za 100 kilometrov največ 3 evre in tako naprej !
če greste z vlakom / ljublajna- jesenik 20 ur z presedanji /
bo prostega denarja za najmanj 60 jurjev !
lep pozdrav lordwales
Hmm, jaz nisem najbolj navdušen nad agencijami, sam bi pa bilo dobro se malo pozanimati! Mogoče najdeta kakšno dobro ponudbo! Čeprav mislim da ima večina agencij Sicilijo samo za 7, 10 ali 14 dni (če se motim me bo kdo, ki dela v turizmu že popravil), pa še ceneje bosta prišla skozi, če gresta solo.Poleg tega pa bosta sama svoja gospodarja!!!
Jaz ti lahko samo povem za mojega frenda, ki je šel lani (v lastni režiji!) septembra z vlakom direkt na Sicilijo, bil tam 14 dni potem pa se še en teden “cijazil” po južnem delu Italije na poti nazaj. In vse skupaj (bili so trije) so zapravili manj kot 150 kSIT na osebo. Če bi jaz bil na vajinem mestu bi se pozanimal za Sicilijo. Glede na to da imata 3 tedne in želita še malo poležavat…. mislim da bo ravno prav. Sardinija je pa tudi kot slišim zelo zanimiva! Malo še preglej pretekle teme. Mislim da je že bilo kar veliko o Siciliji, Sardiniji in Korziki….
🙂
LP
A
Če te zanima jug Italije ti toplo priporočam costiero Amalfitano….in malo južneje Palinuro…bel pesek in turkizno morje…hrana je itak fantazija…ljudje pa tudi
http://www.cilentonet.it/palinuro/
bila večkrat in letos se vračam
če se odločaš med otoki … ti jaz priporočam Korziko … res da je najdražja … imaš pa veliko možnosti za različne aktivnosti…
plaže so noro lepe … na Siciliji ni takih plaž (bila tam) … na Sardiniji baje so(še nisem bila tam) … vendar sem slišala da je sardinija precej čuden otok … mesta so vsa novejša tako da tam nekako zgodovine ni (kot je na Siciliji in Korziki) … ljudje pa tudi niso kaj prida prijazni (tako sem slišala) …
ljudje – Korzika – govorijo samo francosko … so pa še kar prijazni … bol ko greš ven iz turističnih naselij … bol imaš filing da so ljudje ok … Sicilija … ljudje so ful slow motion :))) nobenmu se nič ne mudi in tam je zelo zelo varno … z izjemo velikih mest na vzhodu. govorijo samo Italjansko.
korzika je kar se narave tiče res zelo lepa … od turkizno modrega morja … do toplih rek kjer se kopaš … do gora … ki so višje kot pri nas … do nepopisno lepih srednjeveških mest (ki jih najdeš tudi na Siciliji … vendar so Korziška lepše ohranjena) … na korziki ti ne bo dolgčas 🙂
lp,
B.
Forum je zaprt za komentiranje.