Najdi forum

Benetke z avtom

Živjo;)

Ker se biliža pust, smo s kolegi razmišljali, da bi se odpravili z avtom v Benetke, ko bo karneval. Nekateri so mi svetovali, da naj parkiramo v Mestrah (upam, da sem prav napisala) in potem z vlakom naprej. Brskam po italjanskih straneh o voznem redu, ceniku…pa nič pametnega ne najdem. Je že kdo šel tako v Benetke? Mi lahko kaj več napiše? Je kaka parkirna hiša tam, kako je z vlakom. Same Benetke niso problem, bila večkrat, vendar vedno z busom. Se sploh splača iti tako?

hvala

Uživajte

Lili

Glede na to, da vas bo več (poln avto), lahko železniške vozovnice od Mester do Benetk za vse skupaj znesejo več kot razlika v ceni parkirnine. Torej se raje zapeljite do samih Benetk in parkirajte tam v parkirni hiši. Bo veliko udobnejše.

Lokalni vlaki med Mestrami in S.Lucijo sicer vozijo zelo pogosto.

Hm, zanimivo;) Mogoče veš koliko je parkirnina v Benetkah, saj to so tiste garažne hiše pred Benetkami, če me spomin ne vara;)? Mogoče ve kdo, koliko je cena vaporeta?

hvala, hvala

Lili

Točno, to so tiste garaže na Piazzale Roma, ki jih vidiš na desni strani, ko se pripelješ v mesto.

S cenami ti žal ne morem pomagati, je že vsaj pet let odkar sem bil nazadnje tam in se jih ne spomnim. Bo pomagal kdo z bolj svežimi izkušnjami.

hja karneval v benetkah je cisti kaos – kar se prometa tice, koliko se splaca it z avtom ne vem, so mi kolegi rekli da so bili lani tako dol in so padli v guzvo iz katere se niso premaknili skoraj dve uri, pa se parkirali so dalec stran (niso niti vedeli tocno kje).
jaz sem pa sel prav tako lani z eno od mladinskih agencij z busom, pa je prislo malo manj kot pet jurjev in nisem imel nobenih problemov. tako ali tako smo sli v benetkah po svoje.In se pripeljali so nas vse do Tronceta, od koder je le par minut do vaporeta (cca 10EUR?) Edina slabost je, ker si tako vezan na odhod avtobusa.

LP L

CIAO
Se odpelješ do Monfalcona,ker v Trstu ne boš našla parkinga oziroma je za plačati in parkiraš poleg želežniške postaje in to zastonj.Na okencu plačaš 8 evrov,lahko tudi z kreditno kartico.Vlak vozi vsako uro in te odpelje direkt v center.Do piazze San Marco hodiš še cirka 30 minut.Boljšega si ne moreš niti zamisliti.Vlak vozi cca uro in pol.Če greš z avtom plačaš samo za avtocesto 5 evrov,parking celi dan in vaporeto(ladja os parkinga do centra).
Ali pa greš na Kompas in se podaš na pot s katamaranom Prince of Venice.Bil sem lani in je ,kar cool.
Za vlak pa http://www.ferrovie.it(info urniki)

Se mocno strinjam – z vlakom je the best. A z avtom obvezno cez mejo!

benetke imam kot screensaver.to mi popolnoma zadostuje!

Pol si pa daj še tvojo ljubljeno češko na zaslon, bi ti moralo zadostovati…

Benetke z avtom se meni zdi zelo zelo slaba ideja.
Lili je vprašala , če se splača?
Po času sigurno ne – sama vožnja in potem prebijanje do parkinga,… Cenovno pa tudi dvomim.
Vse slo agencije so dale cene pod 5.ooo sit !!!
Palma, Kažipot, Sonček ,Globtour,… da mladinskih sploh ne omenjam.

Veste ljudje – počasi se boste morali navadit, da se bolj splača iti organizirano z agencijami. Se dejansko bolj splača! Seveda mora na raču cene kdaj tudi kaj trpeti ( točno določen odhod avtobusa, v hotelu zajtrk do 9 ure,… ) Pa sej ko greste na avion v Zimbabve se tudi ne zmišljujete tako kot kle na forumu ane. V stilu: kakšna bo pa hrana na letalu. Ker se mi po arašidih mozoljčki naredijo.

Mislm šit ej.

Živjo!

Tudi jaz bi ti odsvetovala avto in ti raje priporočala vlak. Je cenovno bolj ugodno, pa manj se živciraš :)) Lahko greš do Trsta ali Manfalcona z avtom od tam pa z vlakom. Vlak vozi zelo pogosto, tja in nazaj, tako da res ni problema. Še ena možnost je ta, da greš do Opčin z avtom, tam parkiraš (zastonj), greš s tramvajem do Trsta in naprej z vlakom. Postaja za tramvaj je v Trstu zelo blizu zeležniške postaje, tako da ne bo problem.

LP

Če se splača z avtom?

Cenovno se splača. Za enega samega ne, za več sopotnikov pa vsekakor. Agencijskih 5.000 Sit pomeni pri 4 osebah 20.000, toliko pa strošek prevoza z avtom skupaj s cestnino in parkirnino nikoli ne nanese.

Časovno se splača. Prihod in odhod si organizirate popolnoma po lastnih željah in potrebah. Pri zamujanju čakate samo sami sebe. Čas vožnje z osebnim avtom je krajši ali v najslabšem primeru enak času vožnje z agencijskim busom.

Praktično se splača. Vso odvečno kramo (dodatna obleka za primer slabega vremena, malica,…) lahko pustite v prtljažniku in je ni treba cel dan nositi s seboj.

jordanc, ce bi kdaj potoval z britishem bi videl, da se da zmisljevati za hrano 😉
Sploh pa, če je človek zbirčen, samo pomeni, da ve, kaj je dobro.

Po moje se ti splača it z avtom, vendar precej zgodaj, da boš sigurno dobila parkirni in ne bo še take gužve. Sama sicer za karneval nisem bila, tako da ne vem, kdaj se začnejo nabirat množice…
Parkirne hiše: Tronchetto, Piazzale Roma… jaz sem bla nazadnje konec 2001, parkirnina za cel dan je bla okrog 30.000 lir, zdaj tudi ne more biti veliko več. Cestnina okrog 8000 lir. Tudi če greš peš do Trga Sv. Marka ni tako hudo…

Ja, v Benetkah je izjemna gužva za pusta…povsod: na vlakih, na cestah, na vaporetojih, na ulicah…če hočete biti kolikor toliko neodvisni, predlagam vlak (poglej kdaj pelje zadnji!) in Monfalconeja (v Trstu režejo gume…tudi meni so jih, pa sem imel avto na plačanem parkirišču).

Drugače pa so Benetke lepe za pusta…pač blodiš po manj glavnih ulicah in se šele zvečer podaš na glavne trge, ko se začne rajanje.

Da se izognete gneči (brrrrr… gužva), greste lahko v Benetke tudi kakšen teden prej. Tradicionalne beneške maske so že na ulicah.
Kdor pa želi beneški pustni karneval z vsem plastičnim kičem in ptujskimi kurenti, naj čaka prav na pustno soboto.

Jest sem bil lani 14 dni pred “uradnim” pustom z neko agencijo, 4500 sit na osebo, mask ni bilo na kupe, jih je bilo pa kar nekaj, gneče pa srednje, največ ob obali na kakšnem mostičku 😉

Pravih tradicionalnih črno belih beneških mask tudi med “uradnim” pustom ni ravno na kupe, takrat gnečo naredijo samo razni dodatni kičasti kavboji, indijanci in podobna navlaka.
Jih pa vsekakor lahko veliko bolj v miru in manjši gnešči doživiš nekaj tednov prej.

Jaz grem v Benetke zelo pogosto.Iz Trsta jutranji vlak stane nekaj manj kot 8 € in dve urce vozi do Benetk. Še raje pa z avtom do tja..ob normalnih dnevih noter do garažne hiše….ob dogodkih pa do mester in pol na avtobus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close