Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prevoz Ljubljana – Dunaj

Prevoz Ljubljana – Dunaj

V soboto 31.01.2004 ali en dan v prihodnjem tednu 03.02. – 07.02.2004 bi v dopoldanskem času nujno morala biti na Dunaju (urejanje dokumentacije na konzulatu).

Se kdo morda v navedenem času odpravlja na Dunaj, pa ima v vozilu še eno prosto mesto? Seveda sem pripravljena kriti stroške.

Hkrati pa vas prosim za nasvet (v primeru, da se bom sama z avtom odpravila na Dunaj):

– konzulat se nahaja v stogem centru mesta, predvidevam, da je vožnja po samem mestu, parkiranje, itd. preizkušnja za živce, še posebno, ker bom na Dunaju z avtom prvič, zatorej: kako najlažje do centra mesta, kje parkirati …?

Hvala!

Na katerem konzulatu boš urejala papirje?

Jaz sem 2x bil na ambasadi za Namibijo in Zambijo, ter za Iran…. in sem vedno parkiral v neposredni bližini stavbe (2x pred stavbo). Enkrat ko sem bil odsoten samo par minut sem tvegal z neplačanjem parkirnine, medtem ko sem drugače plačal parkirnino za kakšno uro. Nikoli nisem imel kakšnega posebnega problema poiskat parkirni prostor….. mogoče sem imel srečo.

Kako priti do konzulata je pa najbolje če greš na http://www.maporama.com/ vneseš naslov in si potem sprintaš zemljevid in navodila kako priti do tja.

A.

Bravo, Charly, odlična stvar tvoja Maporama. Do sedaj je nisem poznal

lp

bv

Ja tale maporama je res odlična! Celotna evropa je dobro pokrita pa še zelo točna in zanesljiva je. Jaz jo vedno uporabljam. Sem uporabljal tudi od Michellina zemljevide in napotke vendar sem bolj zadovoljen z maporamo.
A

Dokumentacijo bom urejala na konzulatu Republike Tunizije, Opernring 1 (najožje središče mesta).

Hvala za napotke, Charly. Mi lahko kljub temu, ker imaš izkušnje, malo podrobneje opišeš pot (kateri izvoz iz avtoceste, na kaj je potrebno biti pozoren …).

Hvala!

Če prideš iza katerekoli smeri iz juga, Graz ali Celovec, boš vpadla na Triester strasse, ki te pripelje naravnost na Ring. Po ringu se pelješ magari okoli, da prideš na Opernring. Ring je en sam, samo posamezni odseki imajo svoje ime. Zajahaš ga in se pelješ, dokler ne naletiš na Opernring. Tudi z ringa dol ne moreš pasti, razen po nesreči

Niti Triester strasse niti ringa ne moreš faliti.
lp

bv

Približno tako kot ti je razložil bojanv. Boljše ti jaz ne bi mogel. Ti bo pa takoj bolj jasno če si na maporami odpreš zemljevid Dunaj-a, tako da boš videla kje je tvoj konzulat in kje je Ring. Lahko pa tudi kar narediš route iz LJ ali MB do tvojega konzulata in potem slediš navodilom. Ko sem šel prvič na Dunaj z avtom sem imel sprintane 3 strani Dunaja z narisano potjo pri različnih povečavah (z maporame) in nisem imel nobenih težav. V prvem poskusu sem se pripeljal direktno pred ambasado, kjer me je čakal prost parkirni prostor. :))))
A

Hvala obema!

Sporočim, kako se je izteklo! :-)))

Hojla!

Srečno prispela na Dunaj, našla Opernring in Tunizijski konzulat. Tako kot sta mi svetovala: iz A2 na Triesten str., slediš znakom Zentrum in “padeš” na Opernring.

Še enkrat hvala!

P.S. Maporama je res super zadeva!

Lp

P.S.2 Ob sobotah je parkiranje brezplačno, parkirišč pa dovolj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close