GPS
To temo je sicer odprl MihaPR v okviru drugega pogovora, ampak ker se mi zdi zelo zanimivo, bom nastavil novo temo, da bo bolj opazno.
Zanima me, ali kdo med vami uporablja GPS na potovanjih in v gorah? Kakšne so izkušnje? Kakšna je sopomenskost podatkov s tistimi na papirnatih zemljevidih? A je možno na kak način povezati MS Autoroute z GPS napravo? Načeloma bi bilo (ob potovanjih z avtomobilom) stisniti prenosni računalnik pod sedež, in ga priključiti na ročni GPS… to bi bila low-cost rešitev satelitske navigacije v avtomobilu…
Skratka, čimveč informacij.
lp
Sam menim, da je v obeh vprašanjih implicitno postavljena neka domneva, ki močno omeji smisel obeh vprašanj.
Namreč zahtevata uporabo zemljevida in GPRS, to pa obstaja samo v dovolj urejenih predelih. GPRS sicer obstaja, ampak kaj ti bi,če ni dovolj natančnih zemljevidov.
Razne moderne destinacije, kot so JV Azija (mogoče tudi samo posamezni prredeli), centralna amerika severna afrika ipd. oboje sicer imajo, si pa uporabo tega težko predstavljam npr okrog Habarovska, kjer je hud problem najti kakršenkoli zemljevid
Zato menim, da ta zadeva za tiste, ki iščejo res kaj novega, ne obstaja.
Isto velja za LONELY. Obstaja samo za tiste predele, ki so turistično dostopni, saj tudi v državah, za katere Lonely obstaja, so na manj dostopnih območjih velikanske nepokrite bele lise.
Človek bi bil presenečen, da to (Lonely) velja tudi za npr. Turčijo.
lp
bv
Bojanv,
verjetno isliš GPS in ne GPRS, kar je nekaj drugega.
Verjamem, da obstajajo velike sive lise marsikje. Ampak kjer jih ni, obstaja nek zemljevid. Vsak zemljevid je opremljen s podatkom o zemeljski širini in dolžini (v stopinjah, minutah…). Zanimalo me je, ali ročne GPS naprave tudi uporabljajo iste podatke za prikazovanje položaja, ali pa kak popolnoma drugačen način označevanja.
lp,
Matjaž Horvat
Samo kot zanimivost na to temo:
Vaš link
Forum je zaprt za komentiranje.