last minute
kakšne so vaše izkušnej z last minute , kaj pa first minute.po mesecih analize lirike turizem sem prišel do zelo inteligentne ugotovitve:
POTUJ DIREKTNO !
BREZ POSREDNIKOV , BREZ DODATNIM PROVIZIJ , PLAČAJ KO DOBIŠ , BODI ZAHTEVEN IN NE BODI OVCA.NE RINI NA HRVAŠKO POLETI , POJDI TJA KAMOR GREDO REDKI.
letalske karte za češko dobite vedno , pa še poceni so !
Lord.
Pejt se mal namočit v terme Topolšica, pa bo boljše veš.
Si čisto tipična slovenska ovca.
Svoje hvališ, drudi so pa vsi bedaki ki nimajo pojma.
Rabiš eno res dolgo sprostitev da si malo zbistriš možgane!!!
Hvala kurcu da smo si ljudje različni. Eni potujejo v lastni režiji, drugi z agencijami, tretji pa kombinirano. Vse lepo in prav.
In naj ti povem – da če potuješ brez agencije se nimaš komu pritožit. In tudi ne potuješ ceneje, kot nekateri mislijo če greš v lasni režiji. Bistvo agencije je posredovana informacija in ne skrb za tvoje usluge na poti. Npr: Plačaš isto ceno v hotelu Terme v Čatežu, kot bi jih v agenciji in nič več!!! Provizijo agenciji nameni hotel sam!!! Torej je agencija samo posrednik informacije za tiste ki to potrebujejo. Včasih pa ima celo nižje cene kot toplice same, saj imajo v teh hotelih svoje klube, predstavnike ki skrbijo za dobro počutje, animacijo,… Isto je z letalskimi kartami,….
Je agencija kriva, če se tvoj natakar ni smejal. Je mogoče kriva, če te je receptor dal v sobo blizu hrupnega dvigala,…
Slovenci smo vsi tipične ovce, ki vedno samo iščemo koristi. noben se ne zavzame zase in stopi dol do receptorja in prosi za zamenjavo sobe. Raje nerga na dopustu, potem pa ko pride domov pa krivi agencijo kakšno sobo mu je dala in zahteva odškodnino.
Vse pa bi lahko uredil že na letovanju samem. A slovencelj raje trpi in ima pokvarjen dopust, potem pa išče svoje pravice pri Hanžku, uradu za varstvo potrošnikov ipd…
Idijot.
Strinjam se, da se je pametno takoj pritoziti, ce le zaleze. V koncni fazi pa se mi vseeno zdi funkcija/odgovornost agencije vseeno vecja kot le posredovana informacija. Ok, lahko samo posreduje informacijo in pri tem ostane. Ce pa jim placas za nek konkreten aranzma, potem vseeno pricakujes, da bos to od njih dobil. Ce placas polni penzion, potem pricakujes to uslugo na poti in da je nekako v standardih tistih zvezdic, ki so jih prodali.
Se pa strinjam, da preko agencije ni nujno, da bo drazje, velikokrat je lahko tudi ceneje, ker imajo razne popuste s hoteli …
Se mi pa odgovor na lordwalesa zdi vseeno prehud, ker v glavnem kar je napisal, je tudi res. Glede first minut sem nekaj spraseval globtour preko maila in po vsakem mailu sem dobil odgovor na eno izmed vprasanj, ki sem jim jih zastavil. Tako sem kljub stirim mailom, kjer sem v vsakem vprasal, a je v ceno vracunan let iz brnika in ali je poskrbljeno za kaksen prevoz na zakynthosu iz letalisca do apartmaja, ostal brez odgovora, ceprav sem s stevilkami jasno specificiral vprasanja. Ne vem, ali se pri njih mail spreminja in moja vprasanja zginejo ali kam. Potem sem obupal in se odlocil, da ne vzamem first minut in raje v septembru poiscem najugodnejso varianto glede tega.
Ko so se ravno toplice omenjale, kaksna je kaj guzva v cateskih januarja, februarja. Vem, da je decembra proti koncu leta taksna, da nikoli vec ne grem tja v tistem obdobju, razen mogoce v savno, kjer je bilo pravo olajsanje glede guzve v primerjavi z glavnimi bazeni 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.