Prevoz po Veliki Britanji
Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje glede potovanja po veliki britaniji (anglija, skotska, wales). Kaksno prevozno sredstvo priporoca? Zanimajo me predvsem arhitektura (gradovi …), naravne lepote (kaj priporocate, da je vredno videti), malo pa seveda tudi sama mesta …
Za rent’a’carje sem videl, da so kar dragi. Ali kdo ve za kaksno ugodno varianto?
Kako je glede spanja najbolj ugodno za se sprejemljive razmere? A tam pridejo v postev kaksni campi?
Potovanje po Veliki Britaniji je po mojih ugotovitvah, kljub malo visjim cenam rent-a-carja, pod pogojem da vas je vec, se vedno najugodnejse z avtomobilom. Vlaki so kr dragi, avtobusi malo cenejsi, a potrebujejo zato vec casa. Mi smo za avtomobile malo visje klase (nissan primera, citroen c5) placevali od 60-70 funtov na dan, z vsemi zavarovanji, pri Hertz rent-a-car, lani. Pogoj je, da mora biti voznik star 25 ali vec.
Za vlake si poglej , za buse pa
Spali smo vedno v hostlih, kateri so okoli 10-15 funtov na dan, za kempe pa nebi vedel, ker nismo imeli nobene opreme, tako da jih nismo niti iskali.
Bi pa bilo tudi dobro razmisliti o t.i. travel passih, kot so eurodomino in podobni!
Zadnja sprememba (11-01-04 19:12)
lahko pa seveda kombiniras tudi z letali (ryanair, easyjet sta cenejsa kot vlaki ali busi na dolge razdalje, samo prej rezerviraj)
rentacar je kar dobra varianta, ker imas res proste roke, splaca se zaviti tudi s ta glavnih poti, sploh po Skotski, ki sem jo prekrizaril.
je pa res, da so najlepse stvari bolj neznane, skoti prevec poudarjajo kaksen loch ness, hadrijanov zid, gretna green,… ce si videl ene rusevine je dovolj, prav tako za gradove.
Priporocam pa otok skye, loch lomond, inverness, fort williams, st andrews, obvezno edinbourgh, medtem ko lahko glasgow izpustis (ce nisi fuzbal fan), mogoce kaksna destilarna viskija, ceprav moram reci, da men ta pijaca dol sploh ni pasala – pijejo ga brez ledu in ful pozge,… ampak pivo;))) – to pa moras preizkusit vse kar imajo za sankom;)
LP L
Forum je zaprt za komentiranje.