Dubaj & Emirati
Poleg znanih hotelov greš lahko z jeepi na safari po peščenih sipinah, obiščeš beduine, greš v sosednje emirate, obiščeš vodni park pri Burj al arab….ter shoping, da se ti zmeša:))))
Obišči tudi tržnico zlata, noro. Pozanimaj se če so takrat kamelje ali konjske dirke, ki se jih definitivno splača videti! Razvpiti nakupovalni festival “summer shoping festival” se odvija junija. Jaz sem bila takrat! Najbolj ugoden shoping je v “Dera shoping center” v Dubaju, še bolj pa v sosednjem emiratu Ajman (Ažman)…samo poveš taksistu da te pelje tja in bo točno vedel kam:) Če vas bo več, se splača najeti taksi kar za cel dan in te vozi okoli in seveda počaka. Me smo z prijateljicami najele taksi hmm…mislim da je prišli 40 USD za cel dan za vse skupaj.
Definitivno pa se splača iti na ogled Burj Al Arab! Plačaš sicer vstopnino, ki je tudi konzumacija in lahko v katerem koli baru ali restavraciji vnovčiš. Iz 21 nadstropja je čudovit razgled na obalo in sosednje hotele. Tam je tudi zelo lep bar in restavracija. Z prijateljicami smo si privoščile večerjo z buteljko vina in bilo je nepozabno. Oglej si tudi morsko restavracijo….noro res! Za domov pa lahko najameš belega jaguarja, heheh. Malo preseravanja mora biti 🙂
Glede alkohola je pa bolj strogo. V nekaterih hotelih ne točijo alkohola, niti ga ne smeš prinesti sabo. Pozanimaj se prej, da ne bo kaj narobe. Jaz sem bila v Sheratonu in ni bilo problema. Za primerjavo….pol litra Evian vode = 8 USD, v marketu pa 1 liter 1,5 USD.
LP K.
Spoštovani,
Dubaj je res sanjsko mesto. Dubaj shopping festival se odvija med 15.1.2004 ter 15.2.2004. V tem času so cene izdelkov znižane tudi do 80 oz 90%.
Dubaj ponuja resnično za vsakogar nekaj. Če si želite kopati in uživati v morju, boste v Dubaju našli prelepe peščene plaže, če bi radi spoznali pravi arabski svet, potem se morate odpraviti v al Ain (160 km južno od Dubaja) ali nja vzhodno obalo (140 km).
Sam Dubaj pa je futuristično mesto s pridihom arabske tradicije. V Dubaju boste našli nešteto odličnih restavracij, tržnico začim, zlata, blaga… Izredno prijazne ljudi.
In prevdvem, iz Dubaja se vsakdo vrne spremenjen in v Dubaj se vsakdo vrača.
Forum je zaprt za komentiranje.