Najdi forum

Zanima me če je bil tu že kdo v egiptu? Predvsem me zanima križarjenje?
Pa kako je tam s hrano pa kolko keša rabiš met še za sabo tako okvirno?
Pa kaj je priporočljivo vzeti s seboj za oblečt?
Skratka vesela bom vsake informacije:)

lep pozdravček vsem

Denarja ne rabiš… le blond lase…

Mi smo bili v Hurgani predlani decembra. Morje je bilo toplo, vsaj 25 stopinj. Temperatura zraka je bila do 30 stopinj. Hrana je okusna, voda ni pitna, povsod so zelo prijazni. Niso preveč vsiljivi, čeprav se je treba navadit zelo odločno reči NE. Posvod je treba glihat.

Mi smo imeli all inclusive. Čez cel dan kava, čaj, sadje, pecivo. Tudi vino pri večerji je bilo zastonj. Jaz nisem preveč zapravila, ker se mi ni ljubilo glihat. Sploh pa je bil mož financ minister, tako da ne vem koliko smo zapravili. Bolj so dragi ti izleti in potapljanje, kot pa da tam kaj kupiš.

Dobro je iti na križarjenje, ker je od Hurgade do Kaira precej vožnje. Mi planiramo, da bomo šli v decembru 2004 na križarjenje po Nilu.

Mi smo bili v Kairu marca, ko je bilo pri nas še mraz, tam pa čez 30 stopinj. pravi vročinski udar. Potem smo se vozili v vlaku air condition celo noč ob reki Nil, ob reki palme, obdelane površine , vse do Luxorja. Ogledali smo si piramide v Gizah, tempelj v Karnaku. Trenutno hodijo ljudje precej v Šarm al Šejk, ne vem točno kako se piše, vem pa, da je zelo lepo, Karibi v malem. Kupiš lahko slike iz papirusa, razne kipe sfing, svetih mačk, vseh mogočih kraljic , veliko stvari iz usnja. Da ne boš prinesla kakšne bolezni s seboj, imej s seboj viski, da boš razkužila bacile. Vode nikar ne pij. Veliko je potepuških psov, lačnih in žejnih. Kar naprej sem jim metala hrano. Vsiljivi so ljudje, ki te vzamejo na kamelo, vzamejo ti fotoaparat, malo te peljejo naokrog, potem pa zahtevajo visoko plačilo. Ko dobijo plačano, ti šele vrnejo aparat. Ko smo drugič prišli na isto mesto, smo se jih že znali primerno otresti. Če boš šla na kamelo, se dobro drži, ker gre z nogami naprej, potem nazaj, potem se zravna, in ti plavaš vedno višje , da se skoraj zvrneš. In takrat je vedno veliko smeha. Skratka , uživaj življenje v Egiptu. Vsekakor zanimivo potovanje.

Zdravo,

jaz nameravam iti v Egipt februarja. Grem z Agencijo Oskar.
Predlagam ti da si preberes njihov program na:
http://www.agencija-oskar.si

Pozdrav
Ma.

PROSIM NAJ MI KDO POVE KAKE SO KABINE NA LADJI Z 5*? IMA VSAKA SOBA SVOJO KOPALNICO? JE NA LADJI KAK RAČUNALNIK KER MAVA DIGITALCA PA DA BI DALA SLIKE LAHKO ŽE TAM NA CD?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close