Najdi forum

Konec februarja grem v severno Idijo (1,5 meseca, najnižje do Goe). Zanima me, če je res boljše vzet s sabo rjuho kot spalko, če potrebujem kapo za mrčes, če je dovolj da se cepim proti Hepatitisu A, če ste imeli s sabo potovalne čeke, kreditno kartico…???
Hvala v naprej za informacije, POZDRAV, Petra

Jaz sem bla v srednji in celotni južni Indiji, pa nisem imela nobene kape za mrčes…Sicer pa sem mela spalko,pa mi je blo ful žal,ker nisem imela samo rjuhe,kajti spalka me je v bistvu res samo ovirala(razen ko sem potovala z vlaki,sem jo imela pod sabo-kot ležišče-da je blo bolj mehko).
Tudi jaz sem se cepila le proti hepatitisu a,če ne misliš imet nobenih(!) spolnih stikov,se za hep.B ne rabiš cepit (moje mnenje).
Za tablete proti malariji pa premisli sama…jaz jih nisem jemala,pa sem bla skoz v tropskem območju…sem ful proti tem tabletam,ker so baje ful močne…
Potovalne čeke sem tudi imela s sabo, menjava je bila v redu, sem bila zadovoljna, za kreditno kartico ti pa ne znam povedat.
Prijetno potovanje ti želim, mene je Indija začarala…najdeš se,le če se ji boš prepustila…
Namaste…Ana

Zivjo…
Po mojem vzami le rjuho. Meni je zelo prav prisla in bila cist zadostna(spalke sploh nisem pogresala). Lahko se cepis proti hepatitisu A, jaz se nisem. Antimalarike sem jemala samo ne mocne. Namesto kape za mrces vzami lepo autan. S sabo sem imela le gotovino, in VISO, kjer sem tud neki denarja dvignila in placala en hotel.
carobno potovanje ti zelim!

Namaste!

Odvisno kaj opredeljuješ kot severno Indijo. Če boš šla v Sikkim ali Kašmir je obvezna spalka in to zelo dobra spalka, ker če ne te bo kar zeblo. V hostlih praviloma ni kurjave in v teh krajih je pozimi kar mraz (decembra je bilo čez dan okoli 10°C, ponoči pa okoli 0°C). Če pa kot sever misliš predel Varanasija-Agre in Delhija je pa morda rjuha res dovolj. Aja, spalka pride zelo prav tudi če greš kaj po puščavi.

Kape proti mrčesu nisem rabila, cepila sem se proti hep.A, s sabo pa sem imela potovalne čeke in gotovino. Menjava je bila ok za oboje.

Če te še kaj zanima, sporoči

Pozdrav

P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close