Prevoz do Muenchna
Hoj!
12. februarja 2004 se nas 5 odpravlja v Namibijo. Let za Winhoek imamo ob osmih zvečer iz Muenchna. Ker potrebujemo prevoz do letališča, me zanima, če je kdo, ki se na tisti dan odpravlja v Muenchen in ima še za 5 ljudi prostora;) Seveda smo pripravljeni prevoz plačati.
V nasprotnem primeru, pa prosim za kakšen koristen nasvet, kako najhitreje do Muenchna in z najmanj težavami. Se pravi, da bi do tja prišli dokaj spočiti;)
Lp, g
mi gremo vsake pol Muenchen nakupovati, letos pa smo šli na Kubo iz Muenchna in se vsakič brez problema pripeljemo do tja v 4 urah, sej je itak skos avtocesta pa te tud ne zmatra tolk. Za avte majo dobr poskrbljeno na letališču, od parkirišča do terminala redno vozi avtobus. Če greš z vlakom se pelješ 8 ur pa še prideš tja bogve koliko časa prej in potem gniješ na letališču že 10 ur pred poletom pa si še bolj zmatran kot če greš z avtom, pa še problem maš iz Muenchna do letališča, daš za taksi celo premoženje, sicer to ne vem če majo kkšne avtobuse do letališča.
Šele zdej sm opazla da mate ob 8 zvečer polet – potem je pa res idealno da greste z avtom, izgubit se ne morte, sej greš skos po avtocesti čez karavanke, mim Salzburga, pol se pa že začnejo pojavljat table za Muenchen,mal pred centrom pa maš table za letališče, če ne greste ravno za 2 mesca se vam ga splača tam pustit,lp pa srečno novo leto
Mislim da nas je prišlo ceneje, drugače pa je cena odvisna na katerem parkirišču parkiraš. Čisto blizu letališča je parkirišče, ki je zato tudi dražje, a tam lahko pustiš avto največ 4,5 dni, nekaj takega. Za vas torej pride v poštev drugo parkirišče, ki je malce bolj oddaljeno.Od tam te do letališča pripelje avtobus, ki je brezplačen in vozi redno, na deset ali 15 minut, treba je biti le pazljiv na kateri terminal greš.Na internetu lahko najdeš točne cene parkirnine in natančen zemljevid letališča z okolico, žal pa ti točnega naslova ne vem več povedati, vem pa da sem do te strani sama prišla tako, da sem iskala besede: flughaffen Muenchen. Upam da sem ti vsaj malo pomagala in da boš našel cenik. Lp
Vlak za Munchen vozi 6 in ne 8 ur. Nas je bil v obe smeri do minute tocen pri odhodu in prihodu. In imas jih 4-5/dan iz LJ. Z glavne zelezniske postaje vzames S1 ali S8 do letalisca, kar traja 40 minut, cena za partnersko karto (velja za 5 oseb za cel dan) je 16 EUR. Kupis lahko na avtomatu (kupiti moras za vse 4 ringe; oranzna barva).
Jaz sem letel v Windhoek lani maja, ter sem šel z vlakom iz LJ. Do poleta sem imel samo uro čakanja v Munchenu, tako da glede tega ni problem. Poleg tega pa nisem imel skrbi zaradi avta….. Jaz osebno grem rajši z vlakom kot pa z avtom…. Glede na to da vas je pa 5 se pa res splača pogledat katera varianta vam je cenejša. Nama ko sma bila 2 je bil vlak vsekakor veliko cenejši!
A
Forum je zaprt za komentiranje.