Prenočišče v Rimu
Rim je prekrasen. Mislim da je najcenejše v kampu, npr. kamp Tiber ima majhne hiške,
veš takšne kot kontejner (takšne uporabljajo tudi gradbeniki na gradbiščih ), ogrevane, kopalnica
posebej – neogrevana, ali dražje variante s kopalnico.
Cenejša varianta je cca 25 EUR /dan, za dve osebi.
Hoteli so precej dražji.
Prevoz iz kampa do mesta je organiziran , avtobus – vlak.
Drugače, kamp je v severnem delu mesta – predel Prima porta.
Hrana je v Rimu , kot povsod v Italiji super. Po Rimu se pa lahko prevažaš s podzemno železnico
(čist enostavno) ali z avtobusom.
Kakor koli se bosta odločila,( malo še prečitaj Lonely Planet)sigurno se bosta imela lepo.
Vseeno….ali sta premišljevala da bi mogoče šla aprila ali maja…za prenočevanje je bolj enostavno.
Želim vama veliko užitkov !!
Tudi jaz nameravam obiskati Rim v februarju. Prenocisca niso problem, tudi v centru jih dobis za razmeroma ugoden denar, res pa je, da je vecina tako imenovanih penzionov, b&b jev ali celo hostlov narejenih iz dveh ali treh stanovanj, uredili so sobe, kuhinjo, in si dali lepo ime. NI pa slabo, tako da se ne ustrasit!
V toplejsih dneh tudi sama predlagam kamp, mi smo bili v village camping Flaminio, kjer imajo bungalove, mesta za sotore in bazen, tako da je poleti res super. Do centra ni problem priti.
V hladnejsih dneh pa je bolje biti kje v mestu, ponudbo lahko preveris na http://www.bootsnall.com, kjer se cene (na noc) v hostlih gibljejo od 10 evrov naprej, v penzionih itd pa okoli 20 evrov naprej.
Za prevoz po mestu priporocam celodnevno karto za javni promet (vkljucuje vse vrste prevoznih sredstev)
Uzivaj!
Pa se en namig, ki bi meni prisel res prav, ce bi mi kdo to prej rekel:
Variante- ogled mesta z busom ala “hop on hop off” se ne izplacajo!! Peljejo te prakticno po isti poti, kot navadne trole, vmes ena italijanska govori nekaj o mestu in jo komaj razumes, ker ima tak naglas, potem skocis dol in si kao ogledas znamenitost in potem cakas bus na oznacenem mestu… isto, kot z navadno trolo, samo 3x drazje. Ni vredno!!!
JAZ SEM SE PRIPELJAL V RIM Z AVTOM, PUSTIL AVTO V NEKEM HOTELČKU PRECEJ DALEČ IZ CENTRA V MESTU, NAJEL AVTOMATIKA (CENA JE BILA SIMBOLIČNA) IN SE Z NJIM VOZIL PO MESTU. BILO JE NORO. VREDNO POSKUSITI. Z MOTORJEM SVA SE VOZILA DVA, PAZITI JE TREBA LE PRI TANKANJU. TAM NISI MOGEL NATANKAT DRUGAČE, KOT DA SI SE ZMENIL Z NEKOM, NATANKAL TVOJA DVA LITRA, NATO PA JE ON NAPREJ TANKAL AVTO. PUMPE NISO PRIREJENE ZA TANKANJE MALIH KOLIČIN. AMPAK TO VSAKPOZNA INA TEČE SAMOUMEVNO.
LP
BV
Forum je zaprt za komentiranje.