Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sopotnik-ca-i za delo in žuriranje v UK maja

sopotnik-ca-i za delo in žuriranje v UK maja

živjo
nekje v maju imam namen iti za dva meseca (ali več) delati v Veliko Britanijo, pa tudi malo žurirati. Iščem sopotnike, ki se bi mi pridružili. Točnega datuma še ni. Prav tako še ni določenega točnega kraja in časa bivanja. Skratka sem zelo prilagodljiv in se imam namen glede časa in kraja ravnati predvsem po željah ostalih. Samo da bo nekje maja. Več informacij bo znanih potem, ko bo znan že kak sopotnik in bomo skupaj začeli, glede na skupne interese, tudi zbirati informacije (kaj delati, kje, …).

Sicer pa mislim, da je že vsi veste, da po prvem maju, zaradi vstopa Slo v EU, ne bo problem legalno delati v UK.

Vsi zainterisirani mi pišite na egolob@volja.net

Lep pozdrav

hm tudi jaz sem imela namen iti delati po prvem maju v anglijo. Sem ti poslala mail.

štopar napisal:

> Sicer pa mislim, da je že vsi veste, da po prvem maju, zaradi
> vstopa Slo v EU, ne bo problem legalno delati v UK.

A si siguren da ne bo problem legalno delat v UK? A samo v UK?
Kaj pa tisto prehodno obdobje 7 let, ki so ga sprejele zdajšnje članice EU za nove pristopnice? A to po tvojem za Slo ne velja?

Lp

Velika Britanija je med tistimi drzavami (ne vem tocno katere vse so) ki se bo po prvem maju odprla tudi za nove pristopnice brez prehodnega obdobja, tako da bomo mi lahko kandidirali za dela enako kot tamkajsnji drzavljani. Tako so me ucili 🙂

Pa veliko srece! 🙂

Z dnem vstopa novih ?lanic v EU se bodo lahko slovenski državljani takoj zaposlili v šestih državah Unije – na Nizozemskem, Švedskem, Danskem, Irskem, v Veliki Britaniji in Gr?iji – ki so se odlo?ile, da bodo že takoj ob vstopu v EU delavcem iz 10 novih ?lanic odprle svoj trg delovne sile. Preostalim ?lanicam, ki se za prosti pretok delovne sile iz novih držav ?lanic še niso odlo?ile, pa je EU s prehodnim obdobjem omogo?ila, da najmanj dve in najve? sedem let po širitvi omejujejo pretok delovne sile iz novih držav ?lanic. Tudi Slovenija sme za vse državljane iz držav ?lanic, v katerih veljajo omejitve, uporabljati enakovredne ukrepe. Že zdaj pa imajo slovenski državljani možnost samozaposlitve (npr. kot samostojni podjetniki) v katerikoli državi ?lanici Unije pod enakimi pogoji kot državljani EU.

ha, evo dokaz, zakaj je bolje NE uporabljati sumnike na netu….

ja res je. Če pa so še zmeraj kakšni dvomi pa dajem še link, ki to potrjuje:http://www.evropska-unija.si/pages/vprasanja_odgovori_cene.html. Sicer pa je zavesa besedilo kopirala s te strani:)

Naj pa še omenim, da se v UK brez težav najde legalna zaposlitev, kar je bilo tudi že na tem forumu dostkrat omenjeno. Seveda če nisi preveč zbirčen.

:)) Si me pa spomnil, da bi mogla napisati, da je citat! Torej:gremo delat!!! Jaz bi tut šla. Samo jaz pridem za vami, imam junijske obveznosti… 🙁
lp

pa ravno maja? nekateri imamo še izpite… 😉

kakorkol že, poznam punco ki že zdej ene par mescov dela v londonu pa ni mela še nobenih problemov (čeprav je to zdaj še ilegalno brez dovoljenja delat). tak da mislim da ne bo problemov po vstopu v EU.

btw, tisti ki mislite it v anglijo delat, kaj boste počeli? kakšen job, že imate kakšne dogovore ali greste na slepo, za kako dolgo itd.?

Za tiste, ki se še lovite in ne veste kaj bi počeli tam gor, vam svetujem, da se naročite na tedensko revijo: “Living and Working in United Kingdom”

Ogromno oglasov je reviji za prosta delovna mesta, od obiralcev sadja, gradbenih delavcev, razna dela ob tekočem traku, v gostinstvu, ribarjenja, raznašalcev pic, kurirje pa do raznih pisarniških del. Poleg tega vsebuje revija ogromno oglasov za oddajo stanovanj, sobic, veliko nasvetov za nove priseljence, …Ravno sem se vrnila iz Londona, izvod revije sem kupila tam, povedali pa so mi, da jo bodo kmalu začeli prodajati tudi na spletu.

Pa še naslov, kjer si lahko narocite na revijo:

http://www.intelligent-business-solutions.net/ in sicer pod rubriko Our Magazine.

Pa srečno vsem popotnikom!
Mojca

se opravičujem kar sem bil malo odsoten te dni. Ja, dalo se bi sicer za kak teden ali malo več preložit, vendar ne veliko. Kar pa ne pomeni, da se mi ne morete kasneje pridružiti, le z drugim letalskim letom.

marslander imaš mogoče mail od te znanke, če je iz Slovenije.

Lp

Vi ste vsi še v pravljici očitno…kar se tiče Londona(živel tam 1+ leto), če glede dela nisi izbirčen se ti slabo piše – velika konkurenca radne snage in plačilo, da ni niti za najemnino in cigarete…

kje si ti delal, da nisi imel niti za cigarete in koliko ur na dan? Predvidevam da ilegalno, za kar si dobil mnogo manjse placilo? Skratka pojasni malo, prosim.

Ne ne, to s cigareti in najemnino je bil bolj sarkazem. Jaz osebno NISEM delal ilegalno, nisem mel nobene potrebe za to. Delal sem takrat za British Airways (inženir za letalske motorje Boeing). Tako, da s papirji in še manj financami nisem mel nobenih težav. Kar sem ti hotel povedat je, da je London najdražje mesto za živet kjer koli sem bil (tudi ostali deli Anglije niso boljs skromni kar se tega tiče). In če pri delu nisi izbirčen zna biti mora, najemnine za stanovanje( če misliš tam res ostat dalj časa) so strašne (od 200 funtov naprej na teden – in še to na robu mesta za eno malo stanovanje, če misliš delit s kom te pride vsaj 500 funtov na mesec). Za dela “če nisi zbirčen” so plačana slabo (recimo nekje nad 1000 funtov na mesec), žuranje ni kot v LJ kjer dobiš pivo za 500 SIT (pubi in klubi te spraznijo precej) hrana v lokalih in tudi trgovinah je draga. Zato se ne preveč tolažit, da ker bo delo legalno bo pa vse gut. Jaz ti govorim nasplošno; ni mi blo treba “životarit” ker sem mel solidne dohodke. Kako je pa, če greš zelo na budget živet pa ne vem, ne lahko po mojem. Zdej pa, če misliš delat 2 službe na dan, živet v projektnih naseljih in životarit potem vso srečo. Ti priporočam, da končaš študij dobiš izkušnje in potem ti bo tudi v Londonu lažje.

ja no, saj ne vem kaj tudi ne pričakujem, v mejah realnosti. Ampak kar si ti omenil je res v skrajnost.
1000 funtov bi dobil, če bi dobil najmanjšo urno postavko, ki z zakonom določeno ne more biti manjša, pri čemer bi delal samo 8 ur na dan in vse sobote ter nedelje prosto.

Sej ne bom parlamentiral, želim ti (čist zares) veliko sreče a ne. Tudi vsem ostalim sanjačem o lepi in bogati Evropi. V prejšnjem postu sem bil bolj splošen, pa vendar, za neka “kobajagi” dela in plačanih davkih ti dosti več kot sem prej omenjal ne bo ostalo. Naj se vam cedita med in mleko.
P.S. že na tem forumu maš topic “delo v tujini”, kup pametnih “ki nekoga poznajo, ki dela tam ,ki….ki….pa…..! Realnost pa pride kmalu, tako za vse sanjače ki bojo bogateli v EU kot za vse tiste ki bojo v Slo.
Pa brez zamere.

Bravo, Feedback!

če naštejemo vsaj nekaj idej:

1. Striženje ovac na Irskem
2. Pranje mrličev v Lj
3. Prodajanje ne vem česa v Franciji
4. Vodovodarji v Londonu
5. Smetarji v Milanu
6. Cesta v Sibiriji

Ne vem zakaj, ampak vedno je dovolj naivnih, ki mislijo, da bodo mlatili nevemkake denarje v tujini za svoje delo.

Mogoče še ne veste, ali veste, kakšen je eden od trenutno najbolje plačanih poslov (resničnih) v Evropi?

Angleška vlada je lani sprejela odlok, po katerem plača nagrado vsakemu, ki prijavi ilegalne priseljence ob vstopu v državo. Seveda pa to zaračunajo tihotapcem.

No, našli so se ljudje, ki prevoznikom, ki resnično nič ne vedo nič o tem, na poti čez tunel, pri čakanju na vkrcanje na trajekt ali kjerkoli po carinjenju naložijo ilegalce (večinoma Pakistance) na kamion in jih obenem prijavijo angležem.

Kazen za prevoznika je nekaj deset tisoč funtov, organizator dobi 200 funtov za ilegalca, ilegalce vrnejo nazaj v francijo in dobijo nekaj funtov od organizatorjev in zajtrk od angležev.

To organizator naredi 30 krat na dan, vsakič pošlje 20 ilegalcev, pa si zračunajte.

Ti ilegalci so vaša konkurenca v Londonu za dobro plačano ilegalno delo. Pri dvajset in nekaj starosti bi lahko vedeli, da take marnje bere še kdo drug, ki je mlajši od vas in to še resno jemlje.

Ne vem, zakaj se nihče, brez izjeme, ni pojavil in povedal svoje izkušnje od poletja, ko je bila to najbolj popularna tema. Kar poglejte si imena tistih, ki so pisali. Vsi so zamenjali nicke, ali pa ne pišejo več. Samo dolenjec se je enkrat oglasil, pa še on ne v zvezi s svojim delom, temveč je sanjal o nekem delu v avstraliji. Kot da je tam kaj bolje.

S tem hočem povedati, da dobra dela v tujini so, samo nihče vam tega ne bo povedal na internetu.

Poleg tega je to, kot sem že večkrat napisal, potovalni forum, kjer naj bi si ljudje izmenjevali potovalne izkušnje, ne pa forum za iskanje dela. Za to obstaja forum npr. zaposlitev.net, pa tudi v vsakem večjem mestu v Slo obstajajo posredniki za te zadeve.

No, če pa bi radi zaslužili, poznam kar nekaj prevoznikov, ki so plačali kazen. Lahko se potrudite in v njihovem imenu izterjate kazen nazaj. Pravna osnova za to obstaja. To so slovenski prevozniki, plačajo v % od izterjanega. Samo najdite pot za izterjavo, kot so jo našli ti šoferji.

lp

bv

PA KAJ NE ZNATE BRATI! ? Kdo pa omenja, da mislim iti v UK da se mi bo med cedil in da bom prišel z ne vem koliko denarja nazaj? Samo da omenim, da bom v teh dveh mesecih delal ste me že označili za nekega sanjača. Sem slučajno omenjal, da je možno zaslužiti bajne vsote? Vse kar sem rekel je to, da želim iti za kaka 2 meseca tja, da bi se malo naučil bolj jezika, malo žuriral, … ker pa nimam dosti denarja pa bom še delal, ker mi bo to omogočeno po prvem maju. Če pa bom prišparov še kak tolar pa tudi ne bom imel proti, ni pa to moj glavni cilj! Ne vem kje je tu kaka pravljica. Delati se bo vsekakor dalo legalno, delo ni tako težko dobiti, razen če nisi nek sončar…, za stroške bivanja se pa vsekakor da zaslužiti. Ne mi sedaj nakladati, da ne bom imel za stroške bivanja.

Lp

Štopar, vse si videl, samo tistega ne, kar resnično piše. Odgovarjaš na vse, samo ne na tisto, kar piše. Mogoče si pa le zgrešil portal.

lp

bv

Po nicku sodeč, si ti tisti, ki je hotel v 8 dneh iz Ljubljan v Španijo in nato v Grčijo ali Italijo in vmes še žurirat.

Ali se motim?

lp

bv

POZDRAVLJENA!

OBRAČAM SE NATE Z ČUDNO PROŠNJO. ALI BI MI MORDA PREFOTOKOPIRALA REVIJO IN MI JO POSLALA Z PLAČILOM PO POVZETJU, VSE NA MOJE STROŠKE.

LEP POZDRAV!

MOJ E – NASLOV JE PROJEKT4.KKVBRE@GUEST.ARNES.SI, PA, ČE SE ODLOČIŠ ZA TO MOJO PROŠNJO, TI POŠLJEM MOJ NASLOV!

Zakaj pa Mojci te prošnje ne pošlješ kar osebno na njen zgornji e-mail: interpress@email.si ????

če boš že kopirala daj, če se ti da, še zame:), isto na moje stroške.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close