prostovoljno delo v tujini
imam monogo slovenskih izkušenj.če me povabiš na sok / kave in alkota ne konzumiram / zagotavljam 1 urno predavanje o poteh in stranpoteh prostovoljnega dela.
temeljne značilnosti:
šefi volunterskih organizacij delajo ta posel za denar , njim je to odskočna desma / mirko vaupotič nekdanji predhodnih urada za mladino , eva strmljan žena kreslina / itd
da dobiš prostovoljno delo moraš plačat.za ta denar imaš plačan let do prage , munhna ali pariza.
energijo samo daješ , dobiš bedne spomine
predlagam:
julija 10 dni češke , okoli 100000 do 150000 sit.malo ali veliko.
piši na če te zanima
če bi rada prostovolno delala lahko pleješ plevel okoli svojega doma.jaz to počnem 10 ur na delo.ker sem v turističnem kraju imam kadar plejem plevel zagotovljen mir pred turisti popotnikov razen poleti pri nas ni.turisti pa ne marajo delati.najraje sprašujejo.zakaj pa pri vas ni obnovljeno?
lordski pozdrav
Zdravo!
Pred dvemi leti sem delala prostovoljno v Bosni z mladimi begunci in je blo naravnost neverjetno lepo in zabavno!
Šla sem pa preko organizacije, ENOA, http://www.enoa.info če te zanima več informacij.
Drugače pa razmišljam o prostovljnem delu v Rusiji, pa razmišljam o Zavodu voluntariat ali pa neka tuja organizacija, ampak meni še nekam nepoznana, t.j. cros cultural organization.
Poznam ljudi, ki so delali po evropi preko zavoda voluntariat, če te zanima, piši.
Lep pozdrav
Tina
Ravno v teh dnevih izpolnjujem obrazce za prostovoljno delo v Keniji, rihtam si sama, preko interneta. Svoje delo sem si dobila na strani:
Mene pa zanima kako je s stroški dela izven Evrope. V Evropi je, vsaj z nekdanjim Mostom (Voluntariat), bila zadeva zastonj, torej si za svoje brezplačno delo dobil hrano in spanje. Kar je po moje nujno. Sem pa gledala url-je iz prejšnjih postov in večina prostovoljnih del vsebuje zraven hude stroške za spanje in celo hrano. Dej povejte mi, če je kdo že kdaj šel na tako varianto in kakšne so izkušnje. Predvsem pa me zanima če kdo ve za prostovoljna dela v pravem pomenu besede; torej ti delaš oni te oskrbijo.
hvala.
Ojla!
Ravno danes sem prisel z enoletnega prostovoljnega dela v Ugandi. Za kaj vec informacij mi lahko pises na mejl, drugace pa lahko recem samo da je bilo nepozabno… Za zacetek pa obisci http://www.edirisa.org
Tu dobis malo info o tej organizaciji ki jo vodi Miha Logar…Slovenec, Kranjcan, za lastno veselje, neprofitno – OK, razen za njegovo prezivetje… (ce gres za manj kot mesec placas cca. 3.000 SIT/mesec, ce pa za vec casa pa imas sedaj zastonj)
lp Matjaz
Zivjo,
ce te zanima kaj v zvezi z delom v Afriki, samo pisi!
Drugace pa ti priporocam spletno stran http://www.vcp.interconnection.org, tu bos nasla razlicne projekte prostovoljnega dela v drzavah v razvoju, ki jih vecinoma izvajajo studentje, ter so pod okriljem WHO.
Lp,
Anja
ojla!
če te zanima je možno tut prostovoljno delo v Indiji
Letos poleti sem delala tam, v dveh organizacijah in blo je super. Rooth institute je ena organizacija, deluje v Bodhgayi – budističnem mestu – in pri njih imaš bivanje in hrano brezplačno. Ful so prijazni. Gre pa za homeopatično zdravstvo in jaz sem delala z enimi na terenu, in sicer smo z jeepi odšli v oddaljene vasi in tam kao za en dan odprli bolnico…Nisem imela nikakršnega medicinskega predznanja, ampak sem se tam zelo veliko naučila. Drgač pa sem delala tut prostovoljno v domovih, ki jih je ustanovila mati Tereza v Kalkuti, tam pa si moraš bivanje plačat sam (to te pride priblišno 250-500sit na dan, če greš budget varianta), drgač pa dobiš zajtrk pa v Domu umrlih tut kosilo…Veliko maš možnosti dela – od dela s sirotami, pa do menatlno bolnih bivših zapotnic, pa tu je še zelo znan dom umirajočih, pa hendikepirani otroci…Je pa tu pri Materi Terezi res zlo veliko prostovoljcev, tak da ful folka spoznaš in je res pestro, in skoz majo še kej organizirano, npr. mi smo enkrat šli v en kao “gheto” kjer živijo ljudje, ki imajo gobavost in so popolnoma izolirani od drugih ljudi.Res je skoz pestro.
Drgač pa sem se tut velik za delo v afriki zanimala, sam 90%organizacij pobira visoke prijavnine, tk da zaenkrat še nism nič resnega načla.
LP,
elle
popvedal bi svojo izkušnjo.oddali smo apartma duševno hendikepiranim , zraven prostovoljci voluntariata.ves čas do zadnjega dneva sem mislil da so od mosta / eva strmljan / a sem se zmotil.ko sem zadnji dan klepetal z zelo simpatičnim nizozemcem in poskušal da bi se stik ohranil , me je predstavnik voluntariata zavrnil , češ da ima posle z nizozemcem.v redu.
pa še to : kot stike z nizozemcem mislim samo druženje , nisem gey in tako naprej.čisto normalen državljan slovenije.
pa kaj boste z voluntariati?mislite da vam bodo dali lopato in kranmp zastonj? najmanj 10 jurjev vam bodo pobrali, da o ideološkem pranju možganov ne debatiramo.
voluntersko delo je zgodovina.10 ur na leto plejem plevev v turoistični vasi.pa kaj ima od tega.2 gorečki.
Lord
Meni na prostovoljem delu nihce ni pral mozganov.
Ce ti nisi bil niti toliko, da bi se pozanimal s katere organizacije so bili tvoji prostovoljci, kdo je kriv?
Tudi geji so čisto normalni državljani Slovenije.
Nekaterim nam pac ni dovolj, da v Sloveniji pulimo plevel. Doma na vrtu ali v turistični vasi.
Kakorkol….
oj! Jst sem bla lani na prostovoljnem delu v Turčiji in sicer prek Voluntariata! Problem je bil v tem, da je bil ta kamp organiziran prvič, zato je bla bl švoh organizacija in tud naši tle niso točn vedl kam naju s kolegico pošiljajo. Ko sva pršle tja, na srečo sva zamudile 2 dni ker sva šle z vlakom, se je večina njih že okužla in sicer z diarejo, tko da so cele dneve ležal u postli al pa bli na wcju. Ker sva se midve odločle da si tega glih ne želiva sva ta kemp zapustile in stran vrgle 16000 sit, ki sva jih plačale za nastanitev in hrano. Same sva šle pol naokol po Turčiji in ugotovile da je to super, pa še delat nama ni treba sred avgusta na 40 stopinah.
Če greš prek Voluntariata v tujino na prostovoljno delo morš za določen kamp, ki si ga izbereš plačat že vnaprej ( kao rezervacijo da boš res šel) teh 16000 sit. Jst sem mela takrat v planu Turčijo avgusta, konc septembra pa Irsko. Za Irsko sem torej vnaprej plačala, ampak so mesta zasedl že iz drugih držav, tko da pol ni blo nč. Tega dnarja še dons nism dobila nazaj, ker se tm na Voluntariatu skos neki zmišlujejo!
to je moja izkušnja, sem se pa pogovarjala s folkom k je bil navdušen! lp
a 16jurjev že hočejo???? Ko sem šla jaz z njimi, je bilo se mi zdi nekih 9jurjev. Ja, danes se strinjam, da je to preveč. Takrat sem poizkusila. Imela sem srečo in bila na super kampu. Oz. kamp sam od sebe ni bil najbolj huda stvar na svatu, je bila pa lokacija tista, ki je zadevo reševala.
No, dejstvo pa je, da sem ravno zaradi tega vprašala kako je s kakšnimi drugimi organizacijami, ker mi voluntariat ni preveč všeč. Tudi kasneje sem hotela iti z njimi na en projekt in so se blazno grdo obnašali do mene. Pa njihov negativni odnos, če hočeta it na eno zadevo 2 znanca…. Kot, da so vsi ljudje na svetu bebci in da grejo samo za to nekam, da se bojo tam lahko kregali…. Ahh… Ta prvič sva jih s kolegico pretentali in sploh niso vedeli, da se poznava. Pomagalo je to, da ne živiva v istem kraju. Drugič, ko sem hotela biti pri stvari odkrita, sem se pa opekla. Iz mene so naredili v 15min največjega butca in to, ne da bi jaz sploh odprla usta – ni bilo priložnosti!
Povzetek je: moja malenkost nikamor z Voluntariatom.
In zdej bi RES sla v Ugando….
lp
No in sedaj moj odgovor….
V Ugando sem se spravil konec 2002 – iz -20 tukaj na +30 tam – kar lustna sprememba – vendar pa nisem bil vedno na tako toplem mestu – iz Entebbeja (mednarodno letalisce v Ugandi), sem sel najprej v Kampalo (glavno mesto), kjer je blo res vroce, potem pa sem sel 400 km JZ, v Kabale. Tu iam klega iz Kranja privatno orgganizacijo – ne bom pametoval kaj se tam dela…nabolje da si pogledate http://www.edirisa.org – upamda dela, tko da tam lahko najdete vse in se vec informacij o vsem kar vas zanima. Prenocisce mate zastonj, hrana je bla v mojih casih placljiva (2500SIT/mes), sedaj je baje zastonj, ker je Miha (šefe) dobu en mal dnarja od “sponzorjev”. Kaj se dela – fizicn del sem vecinoma opravil jaz in kolega, s katerim sva bla skup dol eno leto, sedaj je na vrsti igrackanje z razlicnimi projekti – Miha bo vesel kakrsnekoli pomoci, od ucenja na soli (obvladaj anglescino al pa lokalni jezik rucigo, ce hoces ucit 1-4 razreda:-)))), lohk pa tut kmetujete al pa kej podobnga…u glavnem za vse je zainteresirane pa lohk mal povprasate na pugy@rutka.net (to je od enga tabornika u sloveniji, k ma mal veze kva je treba dol delat), al pa Mihu posljete mejl na info@edirisa.org al pa na miha@edirisa.org, pa mrbit se bo se ksn drug mejl najdu na edirisini strani.Ce ma kdo ksn bkl konkretn vprasane pa kar naprej z njim.
lp m
Forum je zaprt za komentiranje.