transsibirska
Zdravo,mene pa zanima,če ima kdo kakšne informacije o transsibirski železnici,v Novembru se odpravljam v Indijo,po kopnem,pot pa bo potekela tako:do Moskve z avtoprevoznikom,od Moskve do Pekinga z transsibirsko,naprej pa tudi z vlakom,najcenejše variante…dobrodošle bi bile vse koristne informacije,če pa koga zanima kaj, je dobrodošel..
sploh mi ni jasno, kaj delajo taka sporočila a la jordanc in luka na tem forumu? če ta dva potujeta po svetu, potem mir potrpežljivim in pametnim, ker zaradi takih se najbrž izvajajo teroristični napadi in mi je tudi čist jasno zakaj, skoraj bi se še podpisala pod to!
primozo – jaz sicer ne vem kaj dosti o tej železnici, najbolj da se obrneš na ERAZMA, če si študent vprašaj, če imaš kakšno posebno ponudbo, drugače pa nujno pejt na stran od janina k. ki je imel včasih oddaje o potovanjih, pa ti bodo tam vsi popotniki radi svetovali in tudi on sam! srečno pot
Vprašal je kako naajceneje po tej transibirski poti, a ne?! Glede na to, da se človek dela norca iz mene, ko sem pač človeku zaupal kje bi dobil najcenejšo varjanto za v Jordanijo, sem predvideval da bo najceneje če gre peš!!!
Citat PRIMOZO:
Zdravo,mislim,da boš najceneje prišel tako;poglej na http://www.odklop.com,za letalsko karto egipt,včasih jo dobiš že za 27000 sit,potem pa iz egipta v jordanijo,sam sem že bil v egiptu,tudi karte sem že kupoval pri odklopu,če te še kaj zanima pa le piši
PS v egiptu je sanjsko…LP
Zato pa je moj odgovor tak:
torej iz Slovenije potuješ čež Madžarsko v svojih obrabljenih najkicah. Na Madžarskem se ustaviš ob Balatonu in kupiš ČIP robo a la “ALI STAR” za 1500 furintov in jo mahneš naprej. Če veliko šparaš in pri hoji visoko vzdiguješ noge – kupiš nove šlape šele v Moskvi. Tam zapraviš cca. za 1000 SIT rubljev in jo kar po železniških tirih mahneš čez Sibirijo. Pol si pa itak že kmal na koncu!!!
BO tak odgovor boljši Maja?!
Čau bejbi – lupčka
Jordanc
Jordanc,nisem se delal norca iz tebe,na odklopu sem dobil lani karto za JAR za manj kot 100k,v visoki sezoni!!!V Sloveniji je ni bilo možno dobit za manj kot 270k.Sem pa prijatlu priporočal Odklop,pa je letel v Egipt za 32 tisočakov.Vprašal si za najcenejšo varianto,pa si jo dobil!!Če pa ne znaš prit iz Egipta v Jordanijo pa je problem,sposodi si LP Egipt pa poglej.
PS če hočeš poceni potovat,se moraš včasih znajt…
O transibirski se je nekaj že pisalo, na tem forumu, no pa vseeno,
Karta stane okrog 200$ Moskva – Peking traja 7 dni. Karto se ti splača rezervirat v kaki agenciji (moskovski) v naprej, ker je baje kar gužva in pol ne čakaš v Moskvi na karto. Na Bajkalskem jezeru se železnica razcepi in lahko greš čez Mandžurijo do Pekinga al pa čez Mongolijo. Za Mongolijo rabiš vizo, prav tako pa tudi za Kitajsko in Rusijo.
Če se misliš kje v Rusiji oz. Mongoliji (npr Bajkaljsko jezero) ustavit za kak dan potem moraš kupiti karto do bajkalskega jezera, in potem še eno za naprej, kar pride malenkost dražje.
Še en detail : Vlak št. 4 ki vozi Moskva – Peking čez Mongolijo odpelje iz Moskve ob torkih ob 23.30. (vsaj lani je bilo tako)
Jest sicer, nisem bil na transibirski vendar sem stvar lani kar naštudiral, samo pol je prišel sars …. in ostal sem doma.
Na internetu dobiš še veliko informacij obstaja pa tudi Lonley Palanet.
Janez
Oj
Primož a si potoval s transibirsko?Če si te prosim za informacije!
piši na:
usa.can@email.si
Forum je zaprt za komentiranje.