Najdi forum

Zanima me, kako je s cepljenji v Keniji. Priporočajo sicer vse mogoče, zato bi rada kakšno realno informacijo. Kako je pa z vizo? No ja, kakršna koli informacija bi mi prišla prav…

za kenijo se je potrebno cepit za rumeno mrzlico, jemljes tablete za malarijo in dobro se je tudi cepit za hepatitis B. viza se dobi ko prides na letalisce ali pa na meji ce gres iz tanzanije ali ugande. viza stane 30$ in pri vsakem ponovnem vstopu v drzavo moras kupit se enkrat vizo.
pazit se je treba ropov in podobnih zadev, baje. nairobi podnevi je super, samo ponoci je pa res nevarno. splaca se ti iti tudi v sosednje drzave, najbol tura je da gres na zanzibar. javni prevoz je najlazji in tudi zelo poceni. iz kampale (uganda) do Dar es salaama sem placal cca. 1500 sit. uzivaj v afriki 🙂

Katere antimalarike pa si jemal?

Jaz sem jemal Lariam, jemljes ga tedensko, ena tableta je priblizno 1000-1500 sit, baje jih lahko kupis tudi tam in da so ceneje, vendar nisem preprican. Drugi antimalariki so (tako sem slisal od drugih) dosti bolj “neprebavljivi” in ti je lahko slabo, lahko dobis izpuscaje itd. Najbolje bi bilo da se pozanimas na zavodu v ljubljani (ne vem tocno kako se ze imenuje). Dobro je da jes antimalarike ker je komarjev nesteto.
Za primer ti povem da sem spal pod mrezo in eno noc sem se z roko dotikal mreze. Zjutraj sem imel tisti del roke cisto popikan.
Kdaj pa gres v Kenijo?
LP, Jure

Tudi sama sem jedla Lariam. Viza je bila 50 USD za enkraten vstop v drzavo, 20 USD pa je tranzitna, ki velja en teden. Vizum smo dobili na letaliscu v nairobiju.
tablete+cepljenja dobis na institutu za varovanje zdravja-trubarjeva 2 se mi zdi.
Dvomim, da tam prodajajo “lariam”, gotovo pa se dobi kake njihove antimalarike, za katere verjamem, da so cenejsi (vem pa ne, nisem kupovala).

Za rumeno mrzlico se je kao potrebno cepiti 10 dni prej preden vstopis v drzavo. Naj bi bilo obvezno ceprav me ni nikoli nihce vprasal ali sem cepljena ali ne.

srecno!

Institut za varovanje zdravja ni več na trubarjevi, ampak v Mostah. Glede antimalarikov, jaz sem slišala nasprotno, da so lariam precej neprebavljivi. jaz jih nisem jemala, sem vedno kupila druge. Najbolje se to splača kupit v državah, kjer obstaja nevarnost malarije. Tam so take tablete zelo poceni!! Pač morajo biti dostopne folku!

ne govort, če ne probaš. Lariam sem jemal letos oz. lani v Afriki več kot 2 meseca in imam same pozitivne izkušnje, razen to, da če se ti ponesreči raztopijo v ustih, da so zelo grenke. Drugače pa, že marca je bil inštitut v Mostah IN na Trubarjevi in tako je tudi danes.

Mene so usmerili v Moste, ko sem se obrnila na Trubarjevo. Mogoče je bilo pa to takrat začasno??
Glede antimalarikov sem pozabla dodat, da nisem imela težave z drugimi antimalariki, ker je bila to tudi tema.
Poudarek je na tem, da se jih splača kupit tam, kamor potuješ.

Dobra stran nakupa antimalarikov v deželi, ki jo obiskuješ, je, da tam prodajajo tistega, ki je primeren za malarijo v njihovih krajih. In mogoče(?) se ga da tam kupiti celo za malenkost ceneje kot pri nas.
Problem različnih antimalarikov namreč ni v njihovem okusu ali všečnosti ali ceni, ampak v tem, da povzročitelj malarije postaja odporen na nekatera zdravila. Zato tudi niso vsi antimalariki primerni za vse dele sveta.
Slaba stran nakupa antimalarikov v ciljni deželi pa je, da jih ne moreš začeti jesti teden ali dva pred prihodom na malarično območje (kar je pri večini antimalarikov nujno) in tako tvegaš prvih nekaj dni brez prave zaščite.
Mimogrede še podatek, na katerega sem slučajno naletel včeraj: malarija je še vedno najbolj smrtna bolezen na svetu in letno zahteva največ žrtev. Celo več kot aids! Največja smrtnost pa je ravno v Afriki.
In še tolažba za tiste, ki se bojijo stranskih učinkov Lariama. Na svojih potovanjih sem ga kar nekajkrat jedel, pa nikoli nisem opazil kakšnih posebnih učinkov. Je pa res, da se ga (kot tudi drugih zdravil ne) ne jemlje z alkoholom. Če kdo tisti dan v tednu ne more zdržati brez, se mora pa tako ali tako nad sabo zamisliti. Pa dobro je imeti takrat poln želodec.

Se strinjam z Vitom. Lani v Afriki tudi sam nisem opazil nobenih stranskih učinkov, le sanje so bile izrazito doživete, nad čimer se pa nisem pritoževal ;))) Je pa res, če nisi sposoben 1 dan zržat brez alkohola se morš pa tud nad sabo zamislt ;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close