Najdi forum

CUBA LIBRE

Ojla!

Vse, ki ste že bili na Kubi ali pa imate informacije o njej, bi vas prosila, če mi poveste, kdaj je najboljši čas za obisk te države. Ali je marca primerna klima? Kako je z varnostjo? Odpotovati nameravava dve kolegici in me zanima, če to predstavlja kakšen problem. Prav mi bo prišel še kak drug nasvet….

Hvala vsem in lep pozdrav!

Nataša

Nisem še bil samo pravjo, da je marca idealen čas 🙂

jaz sem bila to poletje na Kubi pa je blo super, zabave ne manjka, alkohola in glasbe tud ne, drugač pa ni nekih nevarnosti pa domačini so res prijazni in ti na vsakem vogalu ponujajo kosilo al pa prenočišče, tko da za prespat ni problem tud če nimaš nč vnaprej rezerviran. So pa oni zelo sproščeni in odprti tko da se je treba navadt da te ogovarjajo in se včasih tud derejo za tabo. Mi smo imeli drugač povsod rezervirano vnaprej in smo potovali z rent-a-car-om, kar je sigurno najbolj udobna varianta, ni pa vedno varna, saj se nam je avto pokvaru kar 4x v 10 dneh in potem smo moral enkrat tud sprobat njihove abtobuse.Kar se tiče letnega časa je največ navala pozimi, ko ni deževnega obdobja, ampak tud mi nismo mel nobenih večjih problemov z vremenom, pa smo bili tam avgusta, toplo je pa itak celo leto, tko da je pomoje marec čist uredu.Splača se it tja minimalno za dva tedna, ker najdražja je letalska karta, ko pa si enkrat tam je pa vse relativno poceni, vsaka stvar stane okoli 1 dolarja.Preden greš se je pametno naučiti vsaj osnovne španske besede, če jih še ne znaš ker se potem velik lažje znajdeš.Če imaš pa še kakšno vprašanje mi lahko tud pošlješ na e-mail naslov: katja.m@pinkponk.com

poglej si spletno stran KUBA ZA ZAČETNIKE. takoj po novem letu bo temeljito obnovljena. http://www.studiomaksima.si/kubaweb/cubaindex.htm

November je primeren čas za potovanje po južni ameriki.Zakaj,ker v zimskem času je manj dežja kot poleti..Dovolj vroče za kopanje v toplem morju,skratka bilo je super….Doživel sem..
Bay pa srečno novo leto …
pepitko

Hvala za odgovore, po novem letu se ti Katja nujno še oglasim, ko bom ze malo več vedela, za koliko časa grem, kam…Kubo za začetnike pa bom tudi temeljito prebrala, je kar precej informacij, hvala!

Vsem želim lepo praznovanje!

Natasa

čao,

jaz sem potoval po kubi oktobra z avtobusi (za turiste in za kubance), taxiji (uradni in neuradni), vlaki… Ni bilo velikih problemov z kakimi okvarami, včasih kakemu taxsistu zmanjka bencina pa ti potem išče nov taxi…. (prestro). Vlaki naj bi sloveli kot nezanesliji (ne drži v našem primeru v večini drugih pa) a so poceni in ponujajo obilo zabave z domačini. kuba je vsekako vredna ogleda … če rabiš kakšen info piši na mail
LP miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close