Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice interrail-cona F

interrail-cona F

Ojla, me zanima, če je že kdo šel z vlakom po Španiji,Portugalski in Maroku? Vaši vtisi? Prebrala sem, da po Španiji sploh ne priporočate vožnjo z vlakom…
LP&srečno 2004!

hej,

letos poleti sem potovala po Španiji in Portugalski, sicer ne z interrailom; na licu mesta so bili vlaki približno 2 krat dražji kot avtobusi, zato sem potovala samo z avtobusi (karta Barcelona-Madrid pride cca 45 eur za vlak in 21 eur za avtobus, podobna cena na relaciji Madrid-Granada), poleg tega pa so potovanja z busi tudi časovno krajša (če ne vzameš ravno najhitrejših in temu primerno dragih vlakov) …

Pred par leti sem prepotovala te deželice z interrail karto in moja izkušnja je bila takale: največkrat smo za daljše relacije vzeli nočni vlak(Madrid- Lizbona, Madrid- Algekiras,…) in je bila stvar dosti ugodna. Je pa res, da bolj ko si šel proti jugu, počasneje je šlo, večje so bile zamude, ampak to enostavno vzameš v zakup, če že kupiš interrail karto. V Maroku se ti splača kombinirati prevoz z avtobusi, če si ga želiš ogledati podrobneje, ker nimajo razvejanega železniškega sistema.
Meni je bila to super izkušnja in ti vseeno priporočam eno tako interrail potovanje, vmes lahko z isto karto skočiš v kakšno manjšo neznano vas in zna bit zanimivo.

LP
M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close