Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice “Zelena vprasanja”: letalo (Munchen) in Maroko – hrana

“Zelena vprasanja”: letalo (Munchen) in Maroko – hrana

Lep pozdravcek!
Konec meseca nameravava potovati v Maroko.
Po zadnjih izracunih vse kaze, da bova kupila karto za let Munchen-Malaga. Let je ob 9h, vlak iz Ljubljane pa ob 23:30 – prihod v Munchen 06:20. Ce upostevam, da S1 in S8, ki vozita od zelezniske postaje do letalisca, vozita na ca 20 minut in da ta voznja traja ca 40 minut, bi bila na letaliscu v najboljsem primeru ob 07:30. Ce gre res vse po planih, seveda. Sedaj me pa zanima, ali je to ze prepozno in je treba biti na letaliscu 2 uri prej? Torej je treba na vlak iz Ljubljane ob 16h, kar pomeni, da sva v Munchnu ze ob 22:35? Kaj pravite, sploh tisti, ki ste se ze ukvarjali s podobnimi dilemami?

Druga stvar pa je vprasanje za vse, ki ste se ze potikali po Maroku. Menite, da se je potrebno cepiti? Ste imeli kaksne posebne tezave s prebavo in s cim ste si pomagali oz. kaj bi bilo dobro vzeti s sabo?

Za vse informacije najlepsa hvala ze vnaprej!

LP

Ziv,

sam imam izkušnje z letošnjo menjavo letališč v Londonu. Ko smo rezervirali karte za Zambijo smo leteli iz Benetk na Gatwick in nato iz Heathrowa v Lusako. Za nazaj je bil problem, ker je odslo zadnje letalo iz Gatwicka proti Benetkam 2 uri za pristankom (po voznem redu) našega letala na Heatrowu iz Lusake. Kljub temu, da smo vse poti opravili z BA je bilo 2 uri po standardu premalo za menjavo letališč, med letoma mora biti po trditvi uslužbenke BA vsaj 3 ure. Ker iz Muenchna še nisem letel ti glede tega ne morem točno svetovati, mogoče pa ti bo pri odločitvi pomagala tale naša izkušnja. Glede tistega zgodnjega prihoda v Nemčijo, mi smo nato preživeli noč na letališču Gatwick. Tja smo prišli okoli 22.00 letalo pa smo imeli ob 8.00 zjutraj. Na letališču je polno prodajaln in kafičev, ni nujno da kaj kupiš, ampak čas hitro mine 🙂

Pozdravljena!

Sama sem že večkrat potovala z nočnim vlakom na relaciji Ljubljana-Muenchen. Lahko ti povem, da vozi kakor kdaj. Včasih že v LJ pride z 1 uro zamude, ki je potem večinoma ne nadoknadi. Včasih se kje v Avstriji zatakne in pride do zamude tam (še posebej če je sneg). Tako se mi zdi vajin plan malo preveč tvegan. Druge pametne zveze z vlakom pa res ni. Si preverila, če so kakšne povezave z avtobusom?

LP,

Sara

Se strinjam s Saro! Tudi sam sem imel podobne izkusnje. Vlak v Munchen zamujal 45min ze v LJ. Ceprav je skoraj nadoknadil vse zamujeno, se je pa potem zgodilo da sva za las zgresila naslednji vlak do letalisca…. Sicer sva pa imela vec kot 2 uri razlike, tko da ni bilo panike – se vedno imela 45min do leta. Za tvoj primer pa, hmm, jaz ne bi…. 🙂 Bi si rajse uredil drugace, ce je mozno! Nikoli ne ves kaj se lahko se drugega zgodi!
A

Ok, potem je bolje iti na popoldanski vlak in noc zabiti nekje v Munchnu. Koliko casa prej je treba biti na letaliscu?

Najprej en lep pozdrav

Za mednarodne lete je pravilo da moras biti na letaliscu 2 ure pred vzletom letala za notranje lete pa eno uro.
Glede na to da je munchensko letalisce sorazmerno veliko ti svetujem, da sta na letaliscu se malo prej, se bookirata, prtljago pa oddata in gresta v carinsko cono kajti pregled dokumentov in osebni pregled prtljage je lahko malce daljsi da ne bo nepotrebne nervoze glede tega.

Preverita avtobusno povezavo ali druga opcija poceni letalskih kart iz celovca do munchna letalske druzbe KLM ali Easyjet.

Lp
mazi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close