Milano
Mi lahko kdo pove, kaj se splača pogledati, kam se splača iti jest, kakšne so cene v restavracijah (za enostavno hrano; špageti, rižote …) in če je res, da se v restavracijah lahko dobi hrano samo do enih, potem ne več, ker imajo nek čuden deljeni čas, podobno kot v trgovinah? Tja greva za vikend.
Hvala za odgovore.
Ja, Nimfa, na dom ti jih pošljejo….
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Če si že bila v kakšnem velemestu (na primer v Kranju, Celju ali Ljubljani), potem veš, da se vozovnice za mestni avtobus dobijo v skoraj vsaki trafiki. Enako (in še bolj enostavno) je v vseh italijanskih mestih. Vozovnice za metro pa se povsod po svetu običajno dobijo pri vstopu na postajo. Za natančnejše podatke, kako to zgleda v Milanu, si oglej http://www.atm-mi.it/ita/default.asp.
Če si želiš enostavnih jedi kot so pice, testenine in podobno, je tega v vseh italijanskih mestih dovolj dobesedno za vsakim vogalom.
Z restavracijami je najbz tako kot pri nas v Bologni. Odprejo se tam nekje ob 12.00 in zaprejo ob 14-15.00. Zvecer se ti odprejo pa tam okrog 19-20 in so odprte tudi do polnoci ali enih.
Ce pa vaju vmes zgrabi lakota, so pa sigurno na vsakem vogalu McDonaldsi ali kaj podobnega. Potem se da tudi v barih dobit zelo dobre sendvice, razne rogljicke,….
Kako da sta se odlocila za Milano? Jaz ga sicer se nisem vidla, imam pa zeljo. Prijatelji mi pravijo, da ni lep. Razen centra. Ce bos imela kdaj cas obisci se Bologno, je zelo lepa.
Joj cist tocno ti pa ne znam povedat. Mislim da je vse tam okrog 10-15 EUR (pizze ali spageti)
Ce bova sla v sredo ven jest, ti bom lahko cist tocno povedala. Drugace je pa hrana v restavracijah kar draga.
Imas pa v velikih tgovinskih centrih taki imenovani avtogriil, kjer pripravljajo kosila in se da kar dobro dobit za jest. Pa dokaj poceni v primerjavi z restavracijo.
Midva tukaj ziviva ze 3 leta in bova tukaj se najmanj naslednja 3 leta. Moz tukaj dela.
Bologna je kar draga, tocno cen hotelov ti ne bi znala povedat. Lahko pobrskas po netu, zihr se ti bo kaj izpisalo.
Prebrskaj malo naslednjo stran
Pozdrav. Andreja
Evo. Sem prisla z vecerje. Cena za primi piatti (to se pravi razne testenine, njoki) je tam okrog 7 EUR, za varianto z morskimi sadezi en evro vec. Pizze tudi od 6-8 EUR, secondi piatti (meso) 12-13 EUR.
Po mojem mnenju bodo cene v Milanu tudi tukaj nekje. Sicer pa ima skoraj vsaka gostilnica pred vhodom izobesen cenik, tako da si lahko ze prej pogledas kaj te caka.
OK Miha bom drugo poletje šla spet na lov za “dobro” pico v Italiji, če mi ne uspe zbrat dovolj denarja in bo v rezervo prišla Sicilijia in južna Italija. Do sedaj pa sem pice jedla le v Toskani in severnem delu – in zmeraj je bila ista zgodba … ( testenine tudi niso bile kaj prida, pa slovim po tem, da pojem vse razen črvov 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.