Najdi forum

A kdo ve?

Mene pa zanima, ce avtobusi (redne linije) vozijo iz Slovenije tudi v tujino? Jaz potrebujem avtobus za Benetke, ker iz Benetk potujem naprej z letalom. Po Internetu sem nasla samo prevoze v okviru organiziranih izletov. Sem tudi ze sprasevala za vlak, a vozi samo 1-2 krat na dan in mi nic ne pomaga, ker pride v Benetke 12 ur pred ali pa 12 ur po odhodu letala (prevec za cakat). Kdo kaj ve o tem?

LP

Hm, a ni to malo cudno, ce pride vlak 12 ur pred oz. 12 ur po odhodu….ce pelje 2x na dan, to definitivno ne drzi, ker potem pelje vlak vsakih 12 ur! Razen, da vlak prispe v trenutku, ko avion vzleti….

Nekaj rednih avtobusnih linij vozi tudi v tujino, vendar ne proti Benetkam. Do Trsta in Gorice sigurno pelje tudi iz Ljubljane, verjetno pa je še več lokalnih obmejnih povezav.

Iz LJ v Benetke vozita samo dva direktna vlaka, ob 3:20 in 16:08 in se vračata iz Benetk ob 8:13 in 21:19 (iz TS približno 2 uri in 20 min. kasneje). Vožnja v eno smer traja skoraj 6 ur.

Zadnja sprememba (25-11-03 11:28)

Živjo

Kaj pa ta možnost:

Iz Ljubljane (če si iz Ljubljane) do Trsta z avtobusom (mislim da gre zjutraj okoli 6h) potem pa iz Trsta do Benetk z vlakom. Iz izkušenj vem, da vlaki na relaciji Trst-Benetke vozijo vsako uro, do benetk pa vozi cca 2 uri. Glavna avtobusna postaja v Trstu je zraven železniške, tako da ni komplikacij s tega vidika.

Druga možnost, ki je novost in začne veljati 14.12.2003:
EuroCity vlak 50/51 »Casanova« Ljubljana – Benetke – Ljubljana, ki vozi v sestavi elektromotorne garniture 310 z nagibno tehniko (Pendolino). Iz Ljubljane ima odhod vsak dan ob 10.25 in prispe v Benetke ob 14.25. Iz Benetk se vrača ob 15.44 ter prispe v Ljubljano ob 19.40. Vlak ima v Benetkah zvezo z vlaki za/iz Rim, Neapelj, Milano, Torino, Genovo in Nico, v Ljubljani pa z vlaki za in iz Zagreba, Beograda, Skopja in Soluna.

Če te še kaj zanima, sporoči!

Kam pa potuješ, če ni skrivnost?

Srečno pot!

Poskusi najti koga, ki te bi zapeljal do zelezniske postaje v staro Gorico – od tam imas do Benetk vlak prakticno vsako uro, vozi nekaj manj kot 2 uri, cena okoli 8 EUR na eno stran, vozni redi so na: http://www.trenitalia.it

Pojdi z avtobusom do Trsta in imaš vsake pol ure cca vlak TS-Venezia.Točen urnik vlakov dobiš na internetu http://www.treni.it

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close