predlog za izlet – velenje
da ne bo očitkov dakar naprej o topolšci, bom tokrat o velenju.reportaže še nisem napisal, ker je treba tudi na šiht, pa še z računalnikom je bilo precej dela.sedaj je zrihtan.
o velenu.bom v stenografskem stilu.
začnete pri velenjskem gradu.že samo sprehod po štengah je inpresiven, vstopnina za grad 500 sit , zbirke :
-gostinska soba
– nob
-františek fojt
-mamut
– perko
to je za ogrevanje.nadaljujete mimo bencinske črpalke pri gradu.z grajskega griča lahko greste do skalalnice.mene to ni zanimalo.pač pa me je f.l.l.če ne veste kaj je to vprašajte vitota.je v povezavi z nob.do vinograda.čez cesto.ob vinogradu gor cirka 200 metrov.do brunarce f.l.l.
še pomnite tovariši!
najlepše pa šele pride:
historična vina herbeštain z parkom.v predverju rastava, vzamite si vsaj 15 minut, pozdravite viteza, nato pa levo ali desno.naročite.lordska postrežba po študentskih cenah.
čaj je 200 sit , 1 deci juica pa 150.čaj je v porcelanatem čajniku.že raun je nekaj posebnega.
tudi to je dopust.
velenje.kdo bi si mislil.če se sprehajate po avtobusni je res sivo mesto.drugače pa prav prijeten odklop.iamjo tudi bazen, tako da ni treba v topolšco na kopanje.pa še ceneje je !
lep pozdrav lord wales
Še raziskujem. Tole je težja naloga, kot tista konotera zadnjič, ki mi jo je pomagala razvozlati prijateljica, ki obvlada primorska obmejna narečja…
Lordu pa samo en jezikovni namig. Če rečeš “v Velenu” je to lublanščina. Glede na to, da si (skoraj) doma v Topolščici, bi moral vedeti, da se pravilno reče “v Veleju”. :-))))
Forum je zaprt za komentiranje.