Egipt
V glavnem ne nasedaj preveč tem arabcem, vedno lažejo, v hotelu ti rečejo, da ni v bližini menjalnice, zato da menjaš pri njih po slabšem tečaju in podobno. Prej se pozanimaj koliko so rs lokalne cene za taksi in podobno in potem samo samozavstno vztrajaj na tem. Lahko zvišaš za malenkost, ker si pač tujec, ampak še vedno boš zelo poceni prišel skozi. Moje mnenje je, da če je stvar enako draga kot pri nas, so ti poveali vsaj dvakrat višjo ceno. Drugače sem se počutila varno in jedla dobro in poceni lokalno hrano. Aja pa še to, alabastna posodica v luxorju do 10cm višine ne sme stati več kot 50 funtov. (v delavnicah jih pridajajo tudi za 120 funtov).
lp
lea
Zivjo! Ravno sem prisla iz Egipta, tko da ti lahko dam kar precej info. v zvezi s to dezelo. Ful ful ful moras barantat za cene in nikoli ne sprejmi prve ponudbe- recimo za kaksne izlete z dzipom, za taksi, za stvari, ki jih bos kupila…Pa oblecena bodi, vsaj cez rame in kolena, drugace se bodo tipi lepili nate, pa ne zaupej takoj vsakemu! Sej so res prijazni a na koncu bo SKORAJ vsak nekej hotu od tebe, ce ne $ pa …Nujno najami feluko v Asuanu (ce bos potovala naokoli), ustavi se v Farafri in v tamkajsnjem muzeju, v Kairu za ogled piramid v Gizi vzemi lokalni bus- je le 25 pt, za taksi bos dala 30 E.funtov. Pa ne smes izpustiti Dahaba na Sinaju- priporocam kamp Alaska. V Luksorju pa si NE oglej Tutankamonove grobnice, ker notri nic ni, je pa ful drago. Ce te se kaj zanima pisi, pa lepo se imej!
Lahko rezerviraš hotel prek interneta, nekje imajo akcijo, da če si pri njih recimo 3 noči te pridejo brezplačno iskat na latelišče, kar ni tako slabo za začetek, ko še ne veš kakšne so cene in prideš v Cairo recimo ob 4. zjutraj. Mi smo bili nastanjeni v hotelu Luna, v centru mesta. Hotelov je vse polno in verjetno to ne bo en velik problem. REs pa je da drzi vse kar so zgronje popotnice napisale. Nategujejo 100 na uro in še več. Tako da imej to v glavi pri vsakem, ker se bo na koncu vedno izkazalo, da bo imel on od tebe precej več koristi in bolj zajetno denarnico. Ne, vsekakor si moraš kaj privoščiti, pa četudi je drago, ne?
Mi smo se odpravili po zahodnih puščavah: Kharga, Dakhla, Fra.fra- kamnita puščava, kjer smo na 500 km videli nekaj več km oddaljenih sipin, drugače pa samo kamenje z peščenimi viharji. Tko da če maš čas ga boš bolj izkoristila na Sinaju, Dahab in Nuweiba, to so kraji za uživanje.
lp Gene
Forum je zaprt za komentiranje.