Egipt
Ne, jaz ne grem z Oscar Travel agencijo. Bi bila pa vesela vsake informacije… Lahko mi jih posljes na anitapetrovcic@travel.over.net.
Thanks …
🙂
Egipt je ena lepa dežela. Tam sem se potepala že 2x. O lepotah ne bi govorila, ker je bilo že veliko povedanega na to temo. Samo ena opombica! Čuvajte kaj jeste (sadje ki ga sam olupiš…) in obvezno pijte samo ustekleničeno vodo! S seboj pa linex ,kakšen lekadol in pa steklenico viskija (malo za aperitiv in degistiv). Če boste upoštevali zadnje boste verjetno cel dopust zdravi.
Lepo se imejte!
Zdravo,
letos poleti sem bila v Egiptu in na Sinaju. Bilo je enkratno in res se splača tja na dopust.
Če si z agencijo je verjetno zelo drugače kot če greš samostojno.
Ampak vseeno…pazi na denar (sploh v Kairu). Turisti veljajo za bogate, zato je cena zanje POVSOD mnogo višja (tudi cigareti v trgovini)! Pomaga, če se naučiš arabskih številk.
Kam pa greš?
Lp
Sharm El Sheikh je preveč turističen, jaz sem bila tam samo en dan, potem pa sem la raje v Dahab. Dahab je lep kraj, sicer bolj za urat, lahko pa gre tudi na goro Sinaj (če bo imela čas). Se res splača! Plaa v Dahabu ni nič posebnega – kot tudi v Hurgadi ne. V Hurgadi gre lahko samo na ograjene hotelske plae (javne so preveč zasvinjane).
Meni je bilo najbolj več v Nuweibi (Sinaj). Zelo majhna vasica z enim hotelom, lahko pa najame tudi slamnato kočo. Plaa je ful lepa! Folk pa zelo konzervativen in se lahko na obali zbere pol vasi, če se slučajno sonči v bikiniju. Sicer pa je v Hurgadi precej podobno, samo da na hotelske plae ne spučajo domačinov in tudi stalno odganjajo tiste, ki so ob obali priplavali do taknih pla.
Vsi spraujejo, če si prvič v Egiptu, da vidijo kako visoko ceno ti lahko postavijo, zato je fino ,če reče, da si tam e bila. In vedno zbijaj ceno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e vedno ne tekam čist: z agencijo, ali brez?
Lp
Pozabila sem ti povedati, če bo la slučajno sama v Gizi gledat piramide, lahko najame kamelo ali konja (bolje je iti pe). Plačaj maksimalno 50Egiptovskih Funtov!!!!
Domačini hočejo iztriti čimveč denarja, zato govorijo kako so kamele drage, edinstveno doivetje, bla, bla, bla…
Poznam primer, ko je nekdo plačal 100EUR (za eno uro jahanja na kameli), pa e to so mu rekli, da je s popustom. NORO!
Lepo se imej!
Cao
Forum je zaprt za komentiranje.