Visa Indija-nujno!!
Imam vprašanje za tiste, ki ste si viso za Indijo rihtali sami preko pošte. Na strani Indijske embasade na Dunaju piše, da je potrebno v kuverto poleg potnega lista priložiti še kuverto z mojim naslovom in znamkami v vrednosti 4 evre. Sedaj me pa zanima, ali je možno pri nas dobiti take znamke ali lahko gor nalepim kar slovenske znamke v vrednosti 4 evre (kar mi je nelogično).
Torej zanima me- kakšne znamke in kje jih dobim?
Hvala in lep pozdrav
Petra
pomoje pa ni najbolj pametno pustit pošti da prenasa tvoj pasoš naokoli saj niso vedno zanesljivi.. pa ce ga zgubijo ti zamakne odhod za najmanj 3 tedne ce ne vec.. pomoje je najbolje da zaupas tole kaksni mednarodni kurirski merzi kot je npr. DHL ki tudi odgovarjajo za tvojo pošiljko malo bolj kot pošta.. če pa imas cas pa se sama zapeljes na dunaj saj ti karto zrihtajo (vsaj pred 1 letom so jo) v istem dnevu, moras le priti dovolj zgodaj.
uzivaj v indiji !!! it rules!!ž:)
lp
damjanc
Ja, sem imela iste probleme s pošto, ker nobeden ni nič vedel. No, na koncu so mi pa vseeno razložili, da obstajajo kuponi, ki jih plačaš vnaprej pri nas, oni jih pa tam potem vnovčijo (tko nekako). Bodi vztrajna, pa bojo že najdl enga na pošti, ki bo kaj vedel o tem! Sama se te variante na koncu nisem poslužila, ker so mi na veleposlaništvu (pa ne na idijskem) neki zatežil, tko da je šlo pol z DHL-om, kar je pa precej precej dražje. Pa velik sreče!
Z DHL-om gre hitr, je pa treba vedeti koliko časa traja, da na veleposlaništvu naredijo vizo, ker jo oni pridejo iskat takrat, ko jim ti naročiš, pa še veleposlaništvo mora biti odprto takrat. Drgač so pa mene z veleposlaništva kar domov klical (po 3 dnevih), da je narejeno! Sama sem sicer pošiljala v Rim, pa je trajal prbližn 12 ur, da so jo dostavl, za navadno pošto pa ne vem, verjetn traja tok kokr traja da pride navadna kuverta iz Dunaja do Slovenije! LP
Če te še zanima indijska viza – no, jaz nisem mogla stvari urediti po pošti, ker niso znali nakazati denarja na indijsko ambasado – nimajo bančnega računa, poštarji so mi rekli, da s položnico ne gre, denarja v gotovini ali v obliki vrednostnega pisma pa na ambasadi nočejo.
Mislim sicer, da bi se dalo stvari urediti tudi drugače, če bi na pošti vztrajala več časa, vendar nisem imela ne časa ne živcev, tako da sem na koncu vse skupaj uredila prek agencije Kompas (kar so mi svetovali na ambasadi), kjer pa so mi pobrali še pet (ali morda šest?) čukov.
Ti zavidam, da greš, pozdrav.
Sabina- ena pomoč (za naslednjič ko greš :)):
Meni so znesek za vizo nakazali na Koprski banki preko čeka, ki je naveden na strani indijske embasade na dunaju. V bistvu je dovolj, da jim poveš točen naslov kamor želiš nakazat denar. Potem oni nekako izbrskajo številko računa embasade in to je to. Na banki dobiš potrdilo, da si nakazala denar, čez nekaj dni pa kopijo čeka, na kateri je tudi št. računa embasade in podatek kje ima banka odprt račun.
Na Kompasu v našem kraju računajo za posredovanje 10.000 sit/osebo (2000 sit za posredovanje iz mojega kraja do ljubljane, 8000 pa iz ljubljane na dunaj in nazaj)!! Čisto oderuštvo!!! Povratna karta za vlak (lj-dunaj) pa je 14.000 sit!!!
lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.