SICILIJA
Ojla!
Tudi sama sem bila na Siciliji v času, ko je Etna bruhala in sicer poleti leta 2002.Vsi so mi govorili , da je veliko mafije oz nevarnost preži nate, vendar sploh nisem čutila njene prisotnosti. Hoteli, kampi..hm..imela sem luskuzne hotele,ampak plaže njihove pa so bile živi obup, bile so kvečjemu ribiške.,Vendar pa se najdejo lepe, čudovite plaže, ki pa jih je treba plačat.Bila sem samo na vzhodnem delu-od mesta Palermo do-Sirakuz.Sama pa imam veliko prospektov o njeni kulturni in naravnih dediščinah.
Lp,simona
Zivjo,
ce te zanima Sicilija, vedi, da je to dezela, kjer ni kriminala, kot govorijo ljudlje. Zivela sem tam dobra dva meseca, vecinoma v mestu Siracuzi in ti povem, da sem se pocutila kot doma. Kriminala ni, tudi mafije ne vidis nikjer; kot sem slišala, se je mafija preselila oz. jo je trenutno vec na severu (okolica Brescie).
Glede kampov ti ne morem svetovati, ker sem imela svoj flat; vlak je poceni. Moram ti reči, da si poglej letalske karte iz Benetk do Catanije, jaz sem za enosmerno karto iz Catanie v Benetke plačala pičlih 11.000,00 SIT pred dvema letoma.
Najlepši čas za obisk Sicilije je mesec september in oktober; takrat ni toliko turistov, šola se začne sredi septembra in res lahko občuduješ njihov utrip življenja. Ne pozabi si ogledati mesta Catanie in predvsem Taormine-ta je pravi zaklad.
Lp,
Evita
Forum je zaprt za komentiranje.