objava popotniških člankov
Pozdravljena,
Če želiš lahko svoj članek objaviš tudi na turističnem portalu Odpotuj.net
Za dodatne informacije lahko kontaktiraš info@odpotuj.net.
Lep popotniški pozdrav,
Jure
vsekakor horizont. nina.kramberger@novium.si
mogoče ti bo uspelo , meni ni.ker jih srednja evropa ne zanima.
drugače pa web.
portali tipa odpotuj in potopis so turistične agencije.ker sem bolj popotniška kot turistična duša / vito je drugačnega mnenja / ljubitelj 3 star hotelov ti svetujem
stran na webu.
primer moj seveda
http://users.volja.net/murphylaw
Res je, drugačnega mnenja sem. Zaradi načel, ki jih tako vztrajno zagovarjaš. In to potrjuješ v istem stavku, v katerem trdiš nasprotno.
Samo mimogrede, Lord, Indija ni v srednji Evropi….
Zoya, poleg namenskih revij lahko poskusiš tudi pri vseh slovenskih dnevnikih. Vsak ima tedensko prilogo, kjer objavljajo tudi popotniško potopisne prispevke.
Zoja LP.!
S potopisi je zelo veliko dela! Glede na to so tudi slabo plačani. Podprti morajo biti tudi z dobro fotografijo. S potopisi v smislu – bli smo tam pa tam – videli smo to pa to – zgodilo se je to pa to – ne boš daleč prišla. Najbolje je, da si izbereš neko temo, kot – podgane v Starem Delhiju – “izkoriščanje otroške delovne sile” – zatirana hindujska ženska v nižjih kastah – indijski saduji – Indija tudi največja islamska država – tibetanski ubežniki v Indiji – vzpon in padec budizma – ultrazvok najboljši biznis – proizvodnja čaja – indijskega oreščka – sikhi najuspešnejši Indijci – zakaj je bila Indija cilj hipijev v 60 tih in 70 tih…….. Seveda je najbolje takšno temo izbrati pred odhodom in potem slediti temu pri potovanju, to je pa izredno težko, ko si tam prvič! Upam, da ti nisem vzel upanja. Svojo dušo le izlij na papir, meni kot ljubitelju te dežele bo tvoja izkušnja zagotovo zanimiva!
Sporoči kje lahko kaj preberemo!
Igor
Ker sem tudi sam že razmišljal o tem, da bi napisal kak potopis (če bi ga seveda želeli objaviti, ampak to je druga zgodba), me zanima, kakšni so pravzaprav honorarji za tovrstne članke? Predpostavljam, da je višina odvisna od dolžine članka, števila fotografij, naklade časopisa, itd., ampak vseeno me zanima kak konkreten primer s konkretno cifro.
Hvala za informacije,
lp
Živjo Petra.
Sem zdaj spremenila mail, tk da se enkrat poskusi, bo ziher delalo. email: nadja_nadia@yahoo.com
Forum je zaprt za komentiranje.