ČEŠKA
S kolegi smo se za letošnji dopust odločili, da bomo 10 dni preživeli v sprostitvi in za to smo se odločili za Češko (da ne bo vedno morje) in sicer z lastnimi vozili (zamišljena relacija SLO – A- CZ – H – SLO).
Ker pa s to državo nimamo popolnoma nobenih izkušenj bi vas prosil za nasvete in vaše izkušnje, predvsem pa, kako je z prenočišči, zabavo… Zanimajo nas predvsem relacije izven strogih centrov (razen ogleda 2-3 čeških mest). Kje dobiti kaj več informacij v SLO jeziku o tej državi?
Drugače pa je predzadnji dan rezerviran za Blatno jezero (H), potem pa pot domov.
Zanimajo me vaše konkretne izkušnje, priporočila ipd.
Hvala.
mogoče bi dobil več informacij če bi vprašanje psotavil na popotniškem forumu. Na češkem sem bil večkrat, v Pragi vsaj 5 X. Če te zanimajo češki gradovi, imam knjižico o njih, za spanje priporočam kraj Luže, to je cca 100 km vzhodno od Prage, blizu prage pa je jezerce cca 40 km jugovzhodno. Tam vedno prespim če grem v Prago.
Predvsem pazi! Praga je vsaj dvakrat dražja od mest vsaj 30 km iz Prage. Češka je lepa, hrana je po polovični ceni od slovenske,
če te zanima še kaj vprašaj
lp
bv
V Madridu mrgoli hostlov. Sam sem bil ze v Los Amigos, zelo v redu, cist hostel. 20m od metro postaje Opera. Vec na http://www.losamigoshostel.com/
lp,
Imre
Ja ceska je res lepa in poceni, je pa res, da se je praga zelo podrazila zadnja leta… lahko pijes pivo za 200SIt ali pa za 700 – in to na razdalji dvajsetih metrov! je pa v pragi res ful dober zur – se vidi da je svetovljansko mesto! Najvecji diskac v mesto je Karlovy lazny – cisto pri karlovem mostu – v petih nadstropjih. Poleg tega je pa se polno drugih klubov, kjer vrtijo vse od glasbe 80h do salse,…
za prespat je pa fino kar v studentskih domovih na Strahovu (to je tam kjer je najvecji atletski stadion) – sam ne vem ce se med letom sploh da…
Pa seveda brno si tudi oglejte.
Lp L
Forum je zaprt za komentiranje.