Najdi forum

tura po Egiptu

Zivjo! Kmal grem za 28 dni v Egipt in bi mi prisle prou kakrsnekoli informacije v zvezi s to dezelo; kam se splaca it, vidt, predvsem me zanimajo kraji, ki niso ful turisticni…Ali se splaca videti tudi oaze kot so Farafra, Kharga,…
Zanima me pa se za vizo- a jo je mozno kupiti na letaliscu v Luxorju?

Ful vam hvala za odgovore in nasvete!

Vse o Egiptu sem že napisal na popotniških vtisih o

tej deželi. Preberi pozorno.

LP!

Samo

Jaz sem bila letos julija in avgusta v egiptu (vem, najslabši čas v letu, ampak drugače ne morem) in ti priporočam, da si največ časa vzameš za oaze (vse od Kharge do Siwe) ter seveda krasno puščavo. Vsaj meni so “narava” oz. njen mir ter prijazni ljudje, ki ne vidijo v tebi le dolarjev pustili največji vtis. Vse drugo se ni moglo niti primerjati s temi doživetji.

Vizo se da kupiti na letališču v Kairu, za Luxor pa ne vem.
Pozdrav, Maja

Maja, hvala ti za nasvete! veš kaj me pa še zanima…a si ti letela tja z agencijo oz. si kupila vizo še preden si sla na avion?
Jaz imam karto Muenchen-Luxor in pojma nimam a morm imet vizo že prej. Baje lahko zakomplicirajo na letališču, čeprav se vizo lahko kupi tudi v Luxorju- birokracija!:(((

Hvala ti za odgovor- lahko me pa tut pokličeš na mobi- 031308565 in te jaz takoj nazaj, ker bi te še par stvari rada vprašala.

Hvala v vsakem primeru in lep pozdrav!

Natasa

Živjo! Ne, v Egipt nisem letela z agencijo. Letela sem s Czech Airlines iz Ljubljane preko Prage do Kaira. Sicer sem karto kupila v agenciji (ampak samo to).
Če ti čisto uradno povem – državljani Slovenije potrebujejo za vstop v Egipt vizo in velja samo “ustni” dogovor, da lahko vizo kupiš na letališču. Vendar nič ne komplicirajo. res pa je, da znajo nekatere letalske družbe malo “zatežit”, če nimaš v pasportu vize za državo, kamor greš. Mene osebno enkrat v Londonu skoraj ne bi spustili na avion, ko sem prav tako letela nekam v Afriko (seveda brez vize, ker se v nekaterih državah je celo dalo pogajat, ali bi jo sploh kupil in za koliko).
Tudi ko sem vprašala na agenciji, kjer sem karto kupila so mi rekli, da vizo kupiš na letališču.
Aja, vidim da kar nekaj dolgovezim – skratka vizo sem kupila na letališču v Kairu. Ni bilo nobenih problemov.

L.P., Maja

LP!

Jaz sem bil v Egiptu letos julija.Leteli smo iz Dunaja v Hurghado.Za vizo nas na letaliscu ni prav NOBEN nic vprasal.Dobili smo lepo vsak svoj pecat in stvar je bila resena.Je pa res da je moj znanec bil tam dva tedna prej in jo je moral kupit na letaliscu za 20 USd
Taka je moja izkusnja

lp

Drugace pa vizo lahko dobis v Zagrebu (prej je bilo potrebno na Dunaj hoditi)…

Ena kolegica, ki je sla v Egipt pred kaksnim letom, je imela v Kairo zelo velike probleme, saj ni imela vize! Le z daljsim pregovarjanjem ji je uspelo, da je niso poslali z istim letalom nazaj!!!!

baje je oaza Siwa ful turisticna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close