Dom. Rep.
Vize ne rabiš. Glede ponudbe pa takole: pozanimaj se, s katero tujo agencijo boš potoval. Ker Ilirika ima samo zastopstvo za recimo nemški Tui, pa avstrijski Gulet in ti potem potuješ z njimi. Jaz sem bila v Dominikanski republiki s Tui in je bilo res super. Je mislim da največja nemška tur. agencija, zelo na nivoju, dobro poskrbijo za gosta, letiš z dobrimi čarter družbami, imajo pa tudi malce dražje izlete kot ostale agencije. Ampak po mojem se splača. Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Bila sem poleti, avgusta, in sicer v Punta Cani. Hoteli, kolikor sem jih videla so lepi, zelo urejeni, je pa odvisno v kakšen hotel greš (št. zvezdic). Tisti s 4 in 5* so super in imajo vsi klimo, ki je poleti tam nujno potrebna. S 3* so nekateri hoteli tudi zelo v redu, drugi pa manj. Odvisno kaj ti je najbolj pomembno.
Kaj se splača videt – glavno mesto Santo Domingo sigurno, ponujajo pa tudi več izletov po otoku – recimo ogled najlepše plaže, pa neka plantaža, Manati park,…
Tudi jaz sem letela iz Munchna. Do Munchna smo šli z avtom in parkirali na letališču. Za 14 dni stane od 54 evrov za parkirišče do 85 oziroma 112 evrov za parkirno hišo. Več si poglej na internetni strani letališča (). Vlak pa stane okoli 14.000 SIT (povratna karta), oziroma še 7000 več, če želiš spalnik.
Jaz sem potovala v Dominikansko iz Dunaja in sem imela parking vključen v ceno. Pozanimaj se pri turistični agenciji…morda imaš parking v Munchnu vključen. Ko prideš v Dominikansko, moraš plačati vstopno vizo. Pred parimi leti je bilo 20 USD po osebi, če se ne motim. Ravno toliko plačaš za izstopno vizo! Imej pripravljen drobiž:) Kada pa potujem iz Muncha pa si poiščem na letališču parking( nepokrit), mislim, da je cona E42…sicer pa preveri pri tvoji turistični agenciji.
Pozdrav in lep dopust!
Karlita
Forum je zaprt za komentiranje.