Bali
Če ti je kaj v pomoč, na Baliju v vasi Permutan (sev. obala) imata (sta imela?) Jana in Dušan potapljaški center. Mogoče kdo ve za njiju in lahko pomaga z natančnejšimi kontaktnimi podatki.
Zakaj pa na drug otok? Če sta se odločila za Bali, pojdita na Bali. Saj ga imata v pol leta lahko tudi za izhodišče za raziskovanje drugih delov Indonezije. Turističnim delom na jugu Balija (Kuta) se pa tudi z lahkoto izogneš. Balijska kultura je tako posebna in različna od druge indonezijske, da jo je kljub turizmu vredno videti. Saj ravno zaradi tega je Bali postal tako turističen, ne zaradi morja in plaž…
Oj!
Sam sem bil sicer le kakih 14 dni na Baliju ampak ne vem kaj bi clovek lahko (kot turist) tam pocel pol leta. No ja saj ne da ne bi bil toliko casa le okoli balija je veliko zanimivih otokov in otockov ki so se bolj vredni ogleda… So pa fajn ljudje gor. Za najem se da gotovo zmenit pri kaksnem Guesthouse-u za kako bolj razumno ceno. Drugace pa ko prideta dol sploh ni problem najti takih informacij…
LP art
Alo,
Jana je še vedno na baliju, dušan pa se ji kmalu pridruži..
Janin telefon je 006236294736 – direkten fiksni telefon (ne pozabi, da so 6 ur pred nami)
Pokliči jo, če te kaj zanima.
Se pa drugače strinjam, da na baliju 6 mesecev ni kaj počet, ampak mogoče si pa prav to želita 🙂
Sam sem bil do sedaj 3x, sešteto 7 tednov in bil sem dejansko ze povsod… Je pa seveda dobra baza za raziskovanje okoliških oto(č)kov – Lombok, Sumbawa, Flores, Komodo itd.
Edina ovira bo viza, ki jo ne izdajo za tako dolgo, tako da bosta morala vmes letet ven (npr. v singapur) in si zrihtati novo turisticno vizo, kar pa tud ne bo najceneje. Ne tam ostat na crno, sem slisal precej crne zgodbe o podkupninah, ki jih je treba placat, ko te dobijo. Mogoce lahko kontaktirata kaksno njihovo univerzo in greta tja “studirat” pa dobita daljso vizo…
Kar se tice dolgorocnega najema, pejd na http://www.baliforum.com in tam najprej nared en search, smo se ze dost o tem pogovarjal, ce pa se vedno ne najdes odgovora, pa postavi vprasanje in ti bo kdo odgovoril…
lp,luka
Oj,
Najprej hvala za vse informacije!
Glede na to da imaš od te Jane telefonsko številko, mogoče veš njen mail, ali pa če ima mogoče internetno stran? Tko bo verjetno bolj poceni…
6 mesecev mislim da ne bo problem, sva bila letos v Keniji 5 tednov pa je minil ko 5 dni! Sicer pa kot praviš, je dobra lokacija za raziskovanje ostale Indonezije.
Viza velja dva meseca, sem pa slišala da če greš vmes v Malezijo, da se ti podaljša za dva meseca. Nevem pa če je to res. To bi bilo pa verjetno ceneje kot Singapur.
Kako je bilo tebi všeč na Baliju?
Zgleda da zelo če si bil že 3x tam! Greš še kdaj?
Še enkrat hvala!
Eva
Ja, na baliju mi je zlo vsec, se ze pocutim kot doma… Ampak ga mam za neki casa dost. Verjetno ga bom se kdaj obiskal (definitivno bo vedno stop-over na poti v avstralijo – ce/ko bom se sel), drgac pa se bom zdej raj podal se v kake druge kraje…
Aja, ce te zanima del mojih izkusenj z balijem, pejd na Janinovo (www.maj-jk.si) stran, kjer najdes par mojih mailov iz balija in avstralije (pod Države, Avstralija)…
Kar se tiče Janinega e-maila itd., ko sem bil tam julija, je imela pokvarjen računalnik in mislim, da ga še ni popravila. Drgač je njihova spletna stran http://easydivers.tripod.com/ ki pa že dolgo ni bla updatana. Mogoce je bolje, da poklices Dusana (Janin moz), ki je trenutno v Sloveniji, pis mi na lukabbb@email.si pa ti posljem telefon, da ga ne bom tule objavljal.
Viza se ti podaljša/resetira, ko zapustiš državo in se potem vrneš. Zrihti si multiple-entry vizo pa mislim, da ne bi smelo bit problemov, razen tega, da bosta morala vsaka dva meseca ven.
Drgac pa noro… Bi se vama rade volje pridruzil.
Smem samo vprasat, kaksen budget predvidevata za tole dogodivscino?
Če bosta že v Indoneziji pol leta ti svetujem Borneo – res super, ni turističen…pa da vidita orangutane, preden jih bomo uničili življenjski prostor. In tudi na drugih otokih se najde (zame) veliko bolj zanimivih stvari kot na Baliju. Sem pa tudi sama preživela eno leto v Afriki in ti povem, da je razlika med Azijo in Afriko in se bosta Balija (če ne gresta delat kaj posebnega) naveličala.
lp, Katra
Forum je zaprt za komentiranje.