Najdi forum

Prijatelj, Poljak, prihaja na obisk v Slovenijo, prvič bo tukaj – imate mogoče kakšne predloge, ideje kam ga peljat, kaj pokazat?
hvala&lp,
K.

snežnik, ledena jama pri vipavi, ledena jama pri podpeči, lintveren, pekel pr borovnici, velo polje, Vogar, … aja na kateri konec slo bi pa šla? prevoz?

lp

bv

Sicer ne vem na katerem koncu Slovenije se bo zadrževal, drugače pa zna bit zanimivo za Dolenjsko predlagam Županovo jamo pri Grosuplju, izvir Krke v vasi Krka, Kostanjevica (forma viva, stari del kraja) kot celota, Baza 20 pri Dol. Toplicah (mal zgodovine), če bo lepo vreme pa peš izlet na Trdinov vrh (zelo lep razgled po novomeški kotlini).

Bled, Kranjska gore, Bohinj, Logarska dolina,…

Kakšna kraška jama (kar nekaj je primernih za obisk, ni nujno, da je Postojnska), Sečoveljske soline, Kraški rob, spodmoli pod Badinom nad Sočergo, grad Snežnik, Drežnica, Vipava, izvir Hublja,….

Hm, kaj pa Triglavski narodni park? Recimo Vintgar….definitivno! Pa bolnisnica Franja, slap Savica. Pa Snezna jama pri Raduhi. Kateri konec Slovenije te sploh interesira?

Pa da mu ne boš samo naravnih lepot razkazovala, pa še ga žurat kam pelji, pa kaj dobrega tradicionalnega pojest, odvisno od človeka samga, kaj ima sploh rad.

Pozdravljeni!

Zanima me, kje je ledena jama pri Vipavi?
Hvala za odgovor.
Lep dan…
Mojca

Na Kras kaj dobrega pojest (Sajna v Sepuljah), v slovensko Toscano – Goriska Brda, da sproba nasa vina, pa v dolino Soce – raj na Zemlji (Bovec, Kobarid, Trenta, kekceva domacija, pristava Lepena), Lipica, Bled, Bohinj, Mariborski Lent…

za ledeno jamo pri vipavi ne vem! vem pa za ledeno jamo cca v trnovskem gozdu…t.j. od vojskega nad idrijo proti trnovskem gozdu…. tam je ena ledena jama !?:)) lp petra

Jama se imenuje Paradana in se nahaja pod vznožjem Malega Golaka. Dostopna je iz Predmeje nad Ajdovščino in iz Lokev nad Novo Gorico.

tocno,ozbej!! pod vznozjem malega golaka!!! dostopna je tudi iz vojskega nad idrijo. odcep cca 1 km pred vasjo ! lp petra

Za to jamo vem tudi jaz, je pa precej km oddaljena od Vipave. Zato me je zanimala ta pri Vipavi?
Lep dan…

Hvala vsem za nasvete! – imamo lasten prevoz in ga mislimo peljat malo naokrog in mu pokazat slovenske lepote…
Lp,K.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close