Kenija, Uganda, Etiopija, Tanzanija
Zivjo…
Ce se nisi poglej na http://www.sidro.net/afrika ali mi pisi za kako info, ce bom vedla bom povedala. Srecno!
Petja
Zivjo,
no lahko ti povem za Tanzanijo, pa mislim tudi za Kenijo, vsaj juzni del ni nic drugace. Januar, februar se ravno koncuje njihova “zima” – precej suho, drugace pa prijetno vreme (no po prvem tednu, ko se telo navadi konstantne vrocine). V sredi marca se pa v vecini Tanzanije zacne dezevna sezona, s tem pa mislim dez obvezno skoraj vsako popoldne, ceprav kolicina dezja variira glede na podrocje. Marsikatere cestne povezave so prekinjene (sploh ce ne gre za asfaltirane ceste, ki jih v Tanzaniji ni tako zelo veliko). Drugace pa je vse do junija ful vlazno, stvari ti kar plesnijo, nikol niso v celoti suhe. Komarjev naenkrat na stotine, jaz sem se ob vecerih kljub vrocini oblacila v dolge obleke, pa stumfe in tko… Je pa res, da je takrat nizka sezona, kar pomeni, da so cene temu primerno nizje (pa stevilo turistov prav tako). Nacionalni parki naceloma v visoki sezoni kostajo v povprecju 100USD/dan (govorim za zanesljive agencije), v nizki lahko gres tud za 60USD. Npr. potapljaski tecaj se dvigne s 300USD na 400USD ob zacetku junija. Kilimandzaro podobno 100 USD/dan. Da se dobit lokalne domacine za precej manjsi kes, sam spet nosis dolocen risk… Cene prenocisc – celina totalno poceni, sploh ce se ne gres masovni turizem in nisi mahnjen na luksuz (2000 TZ silingov – to je 2 USD), lokalna hrana (odlicna, belcev tam ne bos videl, jes pa za 0.5 dolarja; tut meso je ok). Transport recimo 500 km razdalja me je prisla tam nekje 6 USD (ceprav pa smo sli po total grozni cesti, smo namesto 1 dneva potreboval 3 dni, ob pol sestih je bus nehal vozit zaradi razbojnikov, na hribih vsi ven, pa pes cez hrib:), boljsi busi primerno drazji, ponavadi po drugih lokacijah (odvisno kaj hoces dozivet, povprecen lokalec se z njimi ravno ne vozi). Zanzibar pa je spet svoje – turizem – enodnevni izleti min 10USD, osnovno prenocisce prav tako. Ceprav je uradni jezik tudi anglescina pa tega ne pricakuj na celini. Osnove swahilija (isto govorijo v Keniji) zelo lahko naucit.
Skupaj povzeto – masovni turizem (safariji, zanzibar) tudi v nizki sezoni kar nekaj pride, so pa najvecje bogastvo lokalci, mesta in vasi, ki pa ne kostajo nic.
No, upam da je bilo zadosti informacij. Ce pa te se kaj zanima, mi prosto pisi. Tam sem bila lani pol leta – nekaj delala, nekaj potovala, pa ti mogoce kaj prav pride. Drugace pa, me blazno vlece nazaj, kdaj se odpravljas tja?
lp Anja
Živjo!
V Keniji je najboljši prevoz matatu-manjši avtobus. Vozijo non stop, za 100km pa daš 300 sit. Ceste so v notranjosti zelooooo luknjaste! Vlak pa vozi samo iz Mombase v Nairobi, vendar se z njim nisem vozila. Za vsak narodni park moraš plačati vstopnino ki je približno 20 dolarjev. Če greš na safari, so najbol ugodne cene pri “beach boysih”, vendar moraš vseeno barantati. Veliko je “nategačev”, zato pazi!
eva
Forum je zaprt za komentiranje.