makedonija
tako je, za makedonijo rabiš vizo. več podatkov pa imaš na http://www.gov.si/mzz/ – veleposlaništva, misije in konzulati
Za Makedonijo rabiš vizo in za vizo potrebuješ tudi garantno pismo – torej povabilo nekoga iz Makedonije (vsaj lani so to zahtevali). Vizo izdajajo na Dunajski nasproti Merkatorjeve stavbe in jo dobiš v 1 dnevu, če si prijazen in malo potožiš…
Za pogledat je predvsem Ohrid, Skopje pa kako albansko vas.
Ja, sicer je res (in pise na vratih veleposlanistva) da rabis garantno pismo (in to ne poslano po faksu!) za makedonsko vizo ampak sem doli srecala slovenca, ki sta lepo dobila vizo in nista niti vedela da rabis kaksno garantno pismo.
Torej mislim, da se ti splaca kar probat in iti tja:
Veleposlanistvo rep. MK
Dunajska 104- nasprot Mercator centra
01/568-44-54 ali
01/565-63-50
od 10h-12h sprejemajo prosnje za vize (RAZEN PONEDELJKA), vazn da mas evre s sabo – od 25 E dalje odvisno kaksno vizo vzames (ne tolarjev!), potni list, izpolnis pildek ki ti ga dajo, se guzvas v cakalnici (mogoce zdaj ni vec take guzve) in na koncu strica vprasas ce lohk brez pisma, ker gres pac skozi ali karkoli mu pac reces. In potem isti dan ob 14h prides po vize.
Sploh ne tezijo. Jaz sem mela v pismu npr. napacno cifro potnega lista, pa se sploh niso ubadali s tem.
Srecno!
Aja: kaj je se za videt? Ohrid in vse okoli njega, Bitola (rimske izkopanine), Skopje niti ni nujno, pa odrocne kraje – ce mas avto! Ohrid ful pocen za spat (5 E), drugace pa ni tko poceni kot sem mislila
Uzivaj!
Forum je zaprt za komentiranje.