Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kaksna blazina z v sotor ?

kaksna blazina z v sotor ?

klasicna (+10cm), ki jo je potrebno napihniti s tlacilko ali
blazina, ki se samo odvije in napihne (3-5cm) ?
Druge so sicer (precej) drazje ampak pravijo, da ja pameten nakup.
Kaj vi (ne)priporocate ?

Jaz sem imela letos sabo kar navadno plastično blazino za na plažo, pa sem odlično spala, stala me je pa samo 1100 sit. Edino fajn je pogrniti čez kakšno brisačo, da se ti koža ne lepi na plastiko.

Če v šotoru spita dva, potem priporočam, da imata vsak svojo blazino (čim tršo). Ker mi imamo samo eno dvojno, pa se vsakič, ko se fant obrne, jaz zbudim, ker tako “valuje”…

Blazina za napihnit je OK, ne sme pa biti dvojna. Fajn je če imaš električno pumpo, ker ti prihrani ful dela. Slaba stran teh blazin je, da zavzamejo precej volumna šotora in da se je na teh blazinah nerodno preoblačit. Samonapihljiva blazina debeline 3-5 cm je dober kompromis med zračno blazino in armičem, slaba stran pa je cena. Zame je armič še vedno zakon, čeprav samonapihljive blazine zaradi visoke cene še nisem poskusil.

Mene pa zanima, če drugim tudi blazina za napihnit (tista z velurjem) hitro spusti? Mi smo jo namreč napihovali skoraj vsak dan, ker je bila tako hitro prazna. Pa nam je prodajalec rekel, da je to normalno. Čeprav… jaz ne vidim smisla v vsakodnevnem napihovanju. Je pa le malo predraga za to.

Tudi mi smo jo letos napihovali vsak dan. Jaz sem prišla nekako do zaključka, da je vbil pri nas vzrok temu sonce. lani smo imeli šotor v senci in smo jih napihovali na tri do štriri dni, letos je bil pa bolj na soncu, samo jih napihovali pa vsak večer.

S punco imava dvojno blazino, na eni strani iz velurja za 5k sit iz Baumaxa. Obnese se odlično! Preživela je že par kampiranj brez problema. Glede obračanja in zbujanja ni bilo težav, prav tako jo ni bilo potrebno ponovno napihovati. Priporočam, da se med rjuho (prevleko) in blazino da še odeja, če ne je zaradi potenja neprijeten občutek (ker je plastika in ne vpija vlage). Potrebuješ pa za tako blazino večji šotor (iglu za 4).

Mi smo se pa odločili za termorest (samonapihljivo blazino 5 cm). Zadeva je res precej zasoljena, a je vredna vsakega tolarja. Občutek pri spanju je kot v domači postelji. (se ne potiš, prijetno toplo, če je zunaj hladneje, se ne prebode, ne popustijo šivi, ni je potrebno nonovno napihovati…..
Če bi se še enkrat odločila bi se ponovno za termorest!!!!! Res pa je, da veliko taborimo in da je to investicija za več let.

A mi lahko prosim poveš, kje se to blazino splača kupiti? Mi gremo konec tedna za tri tedne na morje in res nimam nobene želje vsak dan napihovati blazine. Hvala:)))

Rožna dolina cesta II (zraven trgovine, ki prodaja Trek kolesa. Žal ne vem kako se trgovina imenuje, mislim da K2, samo nisem sigurna. Prodajalec v tej trgovini je zelo prijazen. Blazine se dobijo tudi v trgovini IGLU. Blazine so različno dolge in različno debele. Mi smo se odločili za največji komford, glede na to, da hodimo na taborjenje z avtom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close