Najdi forum

to sporocilo je namenjeno ekspertom iz potepanja po grciji. zanima me namrec, koliko tolarckov okvirno potrebujem za 2-tedensko potepanje po grskih otokih (zacetek na Santoriniju). Odhod imam 5. septembra, dol pa odletim z letalom, nazaj pa tudi, saj je cena relativno poceni (59.000 + 11.000 letališke takse).
izjemno dobrodošli bi bili tudi kakrsnikoli nasveti povezani z to temo. hvala ze v naprej…

lp tanja

Zivjo!

prejsnji sept + 1 teden okt sem potovala po grskih otokih, in sicer: lipsi, patmos, leros, kos, nysyross, kalimnos, rodos, karpatos, kreta, santorini in folegandros.

definitivno ti priporocam island hopping (z otoka na otok). imas polno dnevnih izletov, lahko pa tudi sama organiziras (gres v agencijo in reces, da zelis it na ta otok in nazaj).
santorini je sam po sebi zelo lep, plaze fenomenalne, vulkan nekaj posebnega. Je pa recimo dovolj za nekaj dni (upostevajoc, da imas kaj popotniske zilice v sebi). Ker si v blizini, ti bi priporocala okok Anafi (majhen otocek, pomemben v grski mitologiji), Folegandros sicer promovirajo zaradi jame (ki pa je zasprta zadnja 4 leta, tako da tam ni dosti za poceti). Kreta je samo 2 uri oddaljena (super fast ferry, ali pa 4 ure ferry line), za obisk Samaria Gorge je dovolj 2 dni (to je namrec celotnevni izlet, od koder se z visine 2000 m spustis na plazo po cudoviti soteski itd).

Kar se leta tice, jaz sem sla z ladjo (60 EU za povratno karto Trst – Patras), vceraj so pa po radiju promivirali letalo – letalo, 14 dni v H 3*, samo 70.000 sit. Ladja je 36 ur v eno smer + 3 ure do Aten + 6 do Santorinija.

Finance: hrana ni pretirano draga, mogoce malce cenejsa kot pri nas (ampak res malo) – v gostilni se ti splaca jesti, se posebej ce ni veliko turistov okoli (pol je cena obcutno nizja, pa se pristno grsko dobis). Ce te slucajno se kaj zanima, pa poslji mail s konkretnimi vprasanji na moj naslov,

veselo na pocitnice!
Tatjana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close