Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z vlakom v Turčijo

z vlakom v Turčijo

Zdravo! S prijateljico potujeva z vlakom- evro domino do Istanbula pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje, nasvete?? V karti imava tudi 4 dni potovanja z vlakom po Turčiji pa me zanima kakšne so povezave z Antalyo? A se mogoče bolj splača vozit z busi? Bi mogle karto za bus Istanbul-Antalya rezervirat še preden prideva dol- sezona? Kako je glede varnosti, denarja- naj vzameva evre in dol menjava? HVALA!!!

mene bi tudi zanimal ta info!?

Bil sem že nekajkrat v Turčiji a nikoli z vlakom. Glede tega ti ne morem svetovati. Zadnjič sem bil tam letos Junija in ti svetujem, da vsekakor vzameš evre. Inflacija se je sicer umirila ampak se vseeno splača menjavati sproti. Marsikje ti pa vzamejo kar evre.

Ojla!
Jst ti svetujem da potujes z avtobusi. Lani sem imela euro domino za 8 dni, v enem mesecu pa sem porabila samo 4 dni. Vlaki so tam tko pocasni da se postaras preden kam prides pa se povezave so slabe, busi pa so vsi klimatizirani in vsak ima svojo hosteso…kot na avionu 🙂 …ves cas ti umivajo roke, postrezejo ti z vodo, kavo ali cajom in kolackom-kako dobra je postrezba je odvisno od avtobusnega prevoznika, ki pa jih je neomejeno veliko. Zato preden se odlocis za enega povprasaj se pri drugih kaksno imajo ceno, ce je kaj popusta za studente in kdaj potujes (svetujem ti da se vozis cez dan-tako se izognes vrocini, vidis pokrajino mimo katere se peljes, v mesto kamor si namenjena pa prides bolj proti veceru ko ni vec tolk vroce). Avtobusi so v Turciji poceni ker je tako velika konkurenca. Dobro je, da ko prideta v istanbul, da si gresta rezervirat karte za naprej. Istanbul je carski :)) vzemta si cas!
Aja, evri so po mojem o.k.-samo spremlita tecaj vsak dan in menjajta takrat ko pade, ceprav imata se nekaj denarja, ker je lahko naslednji dan precej visji (tako je blo lansko leto).
Uzivitaaaa
lp
janja

oj! a ti si šla pol tud z vlakom do Istanbula- čez Bolgarijo? a je za dve punci kej nevarno- baje da se od Beograda naprej dol vlak čist sprazne in da ni glih varno??? hvala

Če prav razumem imaš tranzitno karto s 50% popusta do Turčije in tam 4 dni EuroDomino?? To zna biti cenovno kar uredu varianta, čeprav so vlaki na vzhodu zelo poceni.
Sam sem pravkar prišel iz Romunije in res se tam vlak že precej sprazni, od dveh franzocov pa sem prav tako slišal da so povezave z vlaki slabe in da so počasni in se bolj splača vozit z avtobusi.

Glede varnosti je odvisno od vaju, če sta previdni ni problema

Pred slabima dvema letoma sem s priajteljem potovala to turo (ne čez yugo, ampakMadžarska, Romunija, Bolgarija) in je bilo čist ok, vlaki sicer res niso luksuz, II. razred je pa res bolj prazen (ker je umazan), ampak imaš veliko možnosti, da dve zasedeta en kupe in mirno tudi spita. Bolgarski sprevodniki so podkupljivi in je možno, da bo kdo dejal, da vama Euro domino ne velja, vendar samozavestno vzrtajajta in če res ne gre drugače, kak dolar v žep, midva sva rekla, da imava samo potovalne čeke in ni več težil. Po turčiji pa imaš karto za tri dni več kot dovolj, saj ko boš enkrat v Istambulu, je bolje, da greš na OTOGAR (to je glavna avtobusna postaja) in tam izbereš prevoznika, s katerim boš hitreje in enako udobno prišla na cilj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close