Najdi forum

Panika -shark

Kako jemljete novice, kot je danes v Slovenskih novicah, da so pri otoku Jabuka ujeli 6 metrov dolgega in dve toni težkega belega morskega psa-morilca, pod zobmi katerega na leto konča od 10 do 15 plavalcev. Meni je bilo vedno bolj udobno(v glavi) v vednosti, da te ogromne živali le niso tako prisotne v Jadranu. No pa se je začelo pred leti, najprej nedolžni sesalci v piranskem zalivu, potem kiti(je dalo slutiti, da se bližajo) in sedaj tole. Vem, panika in to… potem bi bil človek venomer doma, ampak ob opisu te vrste morskih psov, ki so ga ujeli včeraj človeka kar spreleti. Ujet je bil v končni fazi 40 km od Visa, tako razdaljo pa preplava po moje v 10 min… brrr…
Upam , da je priplaval sam!

Moj nasvet – ne obremenjuj se s tem;)

LP

Saj imaš prav (ko sem se pa v Rdečem morju kopala, pa se nisem sekirala:baba ko baba), če je komu usojeno 🙁 , v vsakem primeru bomo šli na morje… 🙂

Jaz se do lanskega poletja tudi nisem obremenjevala s tem, ker sem mislila, da teh belih morskih psov na Jadranu tako in tako skoraj ni. In sem brezskrbno plavala več kot uro daleč od obale, itd. Ha, in lani mi en kolega surfer pove, da je na discoveryju gledal dokumentarec o razširjenosti teh spičkov. In glej ga zlomka, niso ti sharkyji razširjeni samo ob Avstralskih in Ameriških obalah, ampak so zelo razširjeni tudi v Jadranskem morju! Je rekel, da mu je kar mrak na oke padel, ko je videl kaj je teh žvali v Jadranu. Tako da meni to ni nič novega, da so ga ujeli. Sicer se probam ne obremenjevat s tem, ampak od takrat 2x premislim preden grem plavat tako daleč od obale.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

…ker si za morskega psa bolj slasten plen, če pred njegovim obedom ne doživiš stresa, a ne? 🙂

Mah, tako je to. Kratek čas sem se letos sekirala, ker me očitno to poletje pot ne bo zanesla na Jadran, kot sem bila vsako leto navajena. Potem pa počasi prikaplja pozitivna stran zadeve: črne vdove na jadranskih otokih; zaradi visokih temperatur letos zelo plodna legla komarjev, katerih piki zelo radi povzročajo alergije. No ja, zdaj pa še morski pes. Moram rečt, da zdaj se pa res več ne sekiram, ko imam za letos drugačne plane.

No, sicer pa jaz grem tako čez kakih 24 ur na morje kar precej blizu Visa, pa ti pol sporočim, če sem kakšnega srečala( upam, da ne), pa ga bom vprašala, če jih je še veliko v bližini:)) He, bom pa za vsak slučaj vzela zraven pasje kekse, če kakšnega srečam-mogoče pa zaleže:))

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

tud jaz čez 14 dni na Vis. pred plavanjem pa travarico 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close