Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gorenjska, izleti, turist. kmetije

Gorenjska, izleti, turist. kmetije

Razmišljam, da bi jo letos pa kar na Gorenjsko mahnili (Bled, Bohinj…). Samo ne vem kam in kako. Mi lahko poveste, kaj se splača videti in če mi lahko priporočite kako turistično kmetijo? Sem gledala na http://www.slovenia-tourism, zgleda že lepo, samo bi rabila informacije iz prve roke. Naj bi pa bilo primerno tudi za 1,5 letno punčarco.
najlepša hvala, lep dan
Branka

Odvisno od tega, kaj želite videti in kje spati. Sproči več, pa ti napišem!

Hja, jaz bi se kar v vaše roke prepustila, ker ne poznam veliko, kaj je tam zanimivega (razen Bleda in kremšnit;)). Razmišljam tako o podaljšenem vikendu (+petek in ponedeljek), kaj takega za sprehode, potem pa spanje na kaki kmetiji + hrana. V bistvu kaj takega sprostilnega, bolj počitek kot kaj drugega. Ima pa naša zelo rada živali (kot vsak otrok ;)) in bi v bistvu iskala tako kmetijo kjer je veliko živali, konji so pa za mojo dušo dobrodošli.
Bi bilo pa dobrodošlo, da je bolj na kupu vse, seveda, če je to sploh možno. Saj mi lahko samo napišete, kaj je zanimivega, pa bom še sama malo pobrskala
hvala za vse
branka

Ja za nastanitev na kaki turistični kmetiji ti svetujem, da pokličeš v Turistično društvo Bled (nekaj časa so dajali te podatke, sedaj ne vem ali še) ali Globtour Bled (oni posredujejo imena ljudi, ki imajo turistične kmetije in resnično vedno dajo samo taboljše). Sicer poznam nekaj kmetij, ampak kako je z živalimi pri njih, tega pa res ne bi vedla.
Na Bledu se kar da spočiti, ker turistična sezona nikakor ne zalaufa. Če hočeš počivati, svetujem sprehod okoli jezera, rolanje, ležanje v Zaki na “plaži”, plavanje, mogoče kak minigolf, tenis, potem greste lahko na 20 min vzpon na Osojnico nad jezerom (čudovit razgled na jezero in Bled), malobolj zahtevni pohod na Stol (čudovit razgled, cca.4 h), potem obisk Vintgarja proti Gorjam, Pokljuška lukna, proti Bohinju imate Zorbing (adrenalin, hahaha), potem greste lahko na Korita Mostnice in Hudičev most, kopanje v Bohinju, …… kar preveč idej …..

Kategorizirane turistične kmetije z jabolčki so Mulej selo pri Bledu(***), Glovbenik-pri Biscu, Zasip (****), Soklič- pri Povšin, Selo pri Bledu (***), Antonija Žerovc-pri Ukan Bled (****), Zupan-pr Frčej, Zgornje Gorje (***).
Zvezdice so namesto jabolk. Pri Muleju vem da imajo tri majhne otroke in imajo verjetno okolico urejo prijazno otrokom.
Izleti: Blejski Vintgar, Blejski grad
Sveti Peter nad Begunjami, grad Kamen, Draga
Kranjska Gora – Gostišče Jasna ob jezerčku
Radovljica-čebelarski muzej, Linhartov trg
Letališče Lesce – najboljša sladica Blejska grmada
Bohinj – dolina Voje, hudičev most, Korita Mostnice
z gondolo na Vogel (čudovit Razgled), Vogar, Uskovnica
slap Grmečica (za Savo med vasjo Nomenj in Log),
Slap Savica, Soriška planina do vrha smučišča, reče
se na Lajnar, Ratitovec s planine Pečana
Vožnaja z ladico po Bohinjskem Jezeru
Jahanje islandskih Konj na ranču Mrcina v vasi Studor in studorski kozolci ter Oplenova hiša (hiša muzej), planšarski muzej v Stari Fužini, zelo dobra hrana v gostilni Rupa v Srednji vasi…
Z avtovlakom do Mosta na soči

V Bohinju pravih turističnih kmetij kategoriziranih z jabolčki ni, je pa precej aparmajev in penzionov po vaseh.
Če te še kaj zanima vprašaj
LP A.

Meni je bil Bohinj zelo všeč, pa bratcu tudi.
Jaz sem imela takrat ene 10let, tamau pa 3..
Je lepo.. Maš sprehode okoli bohinjskega jezera, pa slap Savico, ki ni tako oddaljena..
Lep dopust:)

Moji predlogi:
– medvedi v Završnici
– Mojstrana in Dovje
– Dolina Vrat – slap Peričnik, pogled na severno triglavsko steno
– dolina Krma
– dolina Radovna z malim jezercem, kjer se lahko koplješ, tu je tudi turistična kmetija Pr Psnak
– Kranjska Gora – za prenočitve pokliči Turistično društvo 04/5881-768, ogledaš si lahko Planico, Tamar, greš na Vršič, kolesariš, rolaš, gobariš, nabiraš borovnice, maline, robide,…

Za Bled in okolico so ti pa že ostali povedali.
Lepo se imejte, T.

Punce, najlepša hvala. Predlogov je ogromno, samo odločiti se še moramo
lepo se imejte
branka

Mi smo bili pred leti na turist.kmetiji Pri Biscu in smo se imeli zelo lepo.

kaj pa kamp Šobec? – je super

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close