Najdi forum

Trajekt na Rab

Pred časom sem že spraševala, kateri trajekt izbrati do vasice Lopari na Rabu. Odločila sem se za Jablanac – Mišnjak. Zanima pa me, če kdo slučajno ve kakšne čakalne vrste so trenutno. Odgovori v mojem prejšnejm postu so bili zelo različni, nekateri ste mi odgovorili, da čakalne vrste niso dolge (mi gremo med tednom, na četrtek), nekateri pa, da se čaka tudi do 8 ur. Ker bomo šli z majhnim otrokom me zanima, če kdo ve, kakšna je trenutna situacija.

Hvala vsem za odgovore !

Pozdravljeni

trenutnih situacij na žalost ne vem. Povem pa vam lahko, da sem bila tri leta zapored na rabu in uporabljala trajekta Jablanac – Rab ponavadi med tednom (sreda, četrtek) in nikoli nisem čakala več kot 20 min. to pa je bilo v mesecu juliju. sigurna sem, da daljšega čakanja tudi za vas ne bo, še posebej če greste sredi tedna. Lep dopust in veselo čofotanje v morju.

Lp

Najsigurneje je da greš kmalu na pot ( ponoči), ko pa si že na hrvaškem pa na radiju poišči hrvaški prvi program…tam imajo vedno dovolj informacij o trajektih in čakalnih dobah…
Je pa tako samoumnevno, da moraš imet zraven dovolj vode….za žejo…
Potem pa ti tako ni spasa, če padeš v kolono, pač čakat…
Dovolj je že, če sedaj na TV preklopiš na HTV 1 kjer imajo panoramo hrvaških turističnih središč in imajo zraven radio…..Malo poslušaj in ko bodo prometna poročila, bo obvezno zraven poročilo o trajektih in čakalnih dobah…
Tako si že vnaprej malo na tekočem…tudi kar se vseh zastojev in del na cesti tiče…
Tako midva storiva vsako leto in nikoli nesva še čakala dolgo…Seveda pa je obvezno, da se na pot odpraviš dovolj zgodaj ( ponoči)….

LP

Glej neja, midva z možem sva že stalna gosta na Rabu in edino prvo leto, ko sva šla na soboto sva čakala skoraj dve uri. Potem pa je naneslo, da sva morala iti čez teden, čeprav so načeloma na Rabu menjave ob sobotah, in sva šla ob 7-8 zjutraj eno leto celo ob 9-ih (to pomeni, da sva prišla dol okoli 11-13 ure) in nikoli nisva čakala dalj kot dva trajekta, to je cca.10-15 min.
Mislim, da je popolnoma brez smisla iti ponoči, razen če nimaš klime v avtu.

Seveda so pa to najine izkušnje in samo moje mnenje.

Pa čim lepši dopust!

Pravkar sem se vrnila z Raba. Tja smo šli v soboto in bila je skoraj po celem hribu navzdol kolona. Čakali smo uro in pol. V bistvu je šlo zelo hitro, ker vozijo štirje trajekti nonstop. Dogajalo se je, da je trajekt čakal na avtomobile, zato ker si butasti Madžari ne kupijo karte naprej ampak mislijo, da jo dobijo na trajektu. Potem pa je na blagajni vrsta pa vrsta na cesti, ker kupujejo zadnji mument karte. Če pa ga slučajno prehitiš ,zato ker že imaš kupljeno karto, je pa ves besen. Nazaj smo tudi šli v soboto okrog 17 ure in nismo čisto nič čakali. Pripeljali smo se dirketno na trajekt, ki niti poln ni odplul.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close