Skandinavija
Pozdravljeni!
Smo štiričlanska družina. V juliju se z avtom odpravljamo v Skandinavijo. Verjetno si bomo več časa vzeli za skrajni sever (Laponska, Nordkap, Lofoti). Z možem sva pred leti v Skandinaviji že bila, vendar sva potovala z vlakom. Ima kdo kakšne izkušnje in nasvet kako je z avtom? Se je kdo odpravil z ladjo na odprto morje gledat kite? Je bilo vredno dati toliko denarja? Kakšna je pokrajina zadnjih 400 km do Nordkapa? Midva sva pred leti bila le do Narvika, ker je samo do tu vozil vlak. Ali se splača voziti toliko kilometrov še naprej do Nordkapa, ali je to samo, da rečeš, da si bil tam? Koliko dni si moraš vzeti za tako pot, ker ne bi radi samo noreli?
Vsak nasvet dobrodošel.
Lep dan…
Mojcej
Zivjo!
Lansko leto smo z avtom, sotorom in sedemletno hcero prisli do Lofotov. Na Nordkap nismo sli, ker se nam ni zdelo vredno. Imeli smo v igri tudi ladjo za ogled kitov, vendar smo potem videli kita na Lofotih kar iz celine.Naredili smo 9000 km, potovali pa smo tri tedne.Bilo je fenomenalno, edina grenka izkusnja je bil radar na Norveskem in temu primerna visoka kazen.
Ce vas se kaj zanima, z veseljem…
LP Barbara
Barbara, lep pozdrav!
Prav vesela sem bila vasega odgovora, ker so to sveže informacije iz prve roke.
Zanima me predvsem kje ste spali, ste vsak večer iskali kamp, kako je s temi hišicami v kampih, ki jih tudi oddajajo in z mladinskimi hoteli. Kako so kampi kaj odprti glede na to, da je 24 ur svetlo. Ste si sami kuhali?
Ste se zadrževali tudi kaj v prestolnicah? Kako je potekal vaš potovalni načrt? Glede na vaš odgovor na zadnje vprašanje glede poti, bi imela potem še kakšno vprašanje, predvsem glede trajektov.
Kaj vam je bilo na celi poti najlepše?
Cel kup vprašanj, pa še se bom kaj spomnila.
Lep dan in komaj čakam odgovora….
Mojcej
Hojla!
Se opravicujem za zakasnjen odgovor. Spali smo v campih oziroma kjer nam je bilo vsec. Na Danskem izkljucno v campih, ki so krasno urejeni. Za iglu, tri osebe in avto cca 5000 na noc.Hisic nismo prieizkusili. Tudi v Copenhagnu smo spali v campu, ki je na travniku zelo blizu centra., V Stockholmu pa smo imeli na voljo prijateljevo stanovanje, v nekaj mestih pa smo bili cez dan, spali pa smo izven mesta ob kaksnem jezeru.
Na Svedskem in Norveskem pa smo spali kjer nam je bilo vsec. Tam je to dovoljeno, samo da nisi preblizu his in da ne puscas smeti seboj. Skratka to ni noben problem, tudi glede varnosti nisem imela nobenih skrbi.Vecino hrane smo imeli s seboj, kupovali smo le kruh in kaksen jogurt. Posodo smo pomili kar na pocivaliscih ob cesti in vcasih tam tudi skuhali.
Trajekti vozijo pogosto, tako da cakanja ni vec kot eno uro, le za Lofote smo cakali stiri ure. Pri nacrtu smo kar dobro planirali, le med fjordi smo bili bistveno pocasnejsi kot smo planirali.
Glede financ je glavna postavka bencin in pa vstopnine v razlicne muzeje in zanimivosti. Za tri osebe vstopnina 10.000 ni bila nic posebnega.
LP Barbara
Hojla!
Tja grede smo sli po celini, nazaj grede pa smo se vracali s trajektom iz Danske v Nemcijo. Mi nismo prevec cakali, je pa bila v Nemciji veckilometrska kolona. To je bilo okrog 15.7. Ne vem ce se da trajekt rezervirati ampak mislim da nebi nic pomagalo ker so stali v treh kolonah na avtocesti, tako da ne mores nikakor naprej.
Forum je zaprt za komentiranje.