Egipt
Kolikor vem, je pozimi v redu – prijetno toplo – nekje med 20 – 30 st., odvisno, kje si (bolj gres na jug, bolj je vroce) – vendar je vrocina suha in se jo da v redu prenasati.
Poleti so temperature lahko tudi 45 st. in vec (Luksor, Asuan) in jaz takrat tja ne bi sel – sem bil konec aprila v Maroku in je bilo tam ze takrat krepko cez 30 st.
Moja starša sta bila za prvega maja v Egiptu – samo opozorilo, mama se je tretji dan zastrupila z ribami in je kozlala še ves preostanek dopusta, oče pa je nadoknadil zamujeno dan po vrnitvi domov in smo bili veseli da imamo dva veceja. Tako da – previdno. Ribe je mama jedla na izletu z ladjo, so jim skuhali kosilo in je bilo na izbiro več menujev. Po ribjem je kozlalo pol skupine.
Važno je kakšno agencijo izbereš, predvsem vodič mora biti izreden. Moraš se pozanimati glede tega. Jaz sem pred … leti bila s Kompasom in je bilo zares enkratno. Tudi hotele so izbrali same kvalitetne. Od tega je najbrž odvisna tudi cena aranžmaja. Začetek oktobra je bilo skoraj malce prevroče (ampak je bil aranžma toliko cenejši). Najbolje je iti tako, da si čim manj dni v Kairu, ker je to zguba časa. Več vidiš če ne greš na križarjenje ampak klasično z busom in vlakom (spalnik, vozi ponoči iz Kaira do Luxorja). Egipčansko mitologijo in zgodovino sem naštudirala že doma, ker tam ni časa, da bi si zapomnil vse, ker je toliko podatkov. Če pa zgodovine ne poznaš ne doživiš Egipta kot bi ga moral.
Če želiš izvedeti še kaj se javi.
Forum je zaprt za komentiranje.