Djerba – odgovor branka
Tri leta nazaj sem bila v Marocu in dve leti nazaj noseča v Tuniziji. Pitne vode ni. To že veš. Mislim, da je večina bazenov s slano vodo, tako da je tudi ta skrb odveč. Kar se tiče jedenja zunaj je pa tako. Če že ješ zunaj jej hrano, ki se ne pokvari tako hitro. recimo tunini sendviči. Ribe, ki jih spečejo pred tabo. Splača se dati malo več denarja in jesti v restavracijah, kjer vidiš da je gužva in turisti. Restavracije cenejšega tipa, za domačine znajo biti vprašljive. Sladoled izključno v trgovinah in to pakiran. Drugače se bo pa naš malček bolj prehranjeval v hotelih. No ja, tudi tam je treba malo gledati, da se ravno kakega mletega mesa ne je. Jaz sem dve leti nazaj jedla nek meso in imela drisko 2 dni, na srečo ni bilo nič hujšega. malo pazljivosti ni odveč. Sicer pa greš lahko tudi na Hrvaško in fašeš salmonelo:)))
PS: Oprosti, ker malo kasnim z odgovori.
Mi gremo šele 23.9., samo za en teden. Gremo pa z Intelekto. Ali ima sploh še katera agencija Djerbo?
Gremo v hotel Isis, ker ima tam tamal 100% popust. Ko se vrnete, bi prosila, če mi sporočiš kakšne napotke, kaj pomembnega, kar bi morali vedeti.
Sicer je še daleč, vendar imejte se lepo in uživajte!!!!
Midva sva še sama. Upajmo da bo tko fajn kot pravijo nekateri. Me že res zanima, ker eni tako kritizirajo. Veš kaj mene malo skrbi, ponavadi imam tremo pred vsakim potovanjem (saj veš slabost pa včasih malo driske), pa sem že zasledila da potovanje v te dežele ponavadi povzroča potovalno drisko in slabost. Kakšno preventivo verjetno ne bo odveč s seboj vzeti.
Jaz sem bila letos na Djerbi in je bilo noro. Pred 6 leti sem bila v Hamammetu na severu Tunizije letos pa na tem nam novem otoku. Tu mi je bilo mnogo mnogo lepše. Turistični otok poln norih turistov in prelepih hotelov (nekateri boljši seveda drugi malo slabši – seveda malo denarja malo muzike), plaža za bogove morje noro, palme, pesek, hotelska hrana nenormalno dobra…. Ogromno sem že potovala po svetu samo tako lepo se še nisem imela. Tudi letos se bom tja še vrnila. Kdaj točno še ne vem vem pa da moja noga letos še stopi na Djerbo.
Ravno ta trenutek ko tole pišem moja prijateljica leti z družino na Djerbo za 14 dni. Dala sem ji vse napotke, povedala vse…. da se bo le imela še lepše. Obljubila mi je da bo v mojem imenu pozdravila Djerbo.
Srečno pot vsem in spomnite se na nas, ki smo tu doma in bomo potovali za vami.
Pa-pa,
piki
Forum je zaprt za komentiranje.