kako najceneje v nikaragvo
OBEMA HVALA ZA HITRE INFO.
ZA VSE, KI BI JIH ŠE ZANIMALO:
NA info@cavallo travel.si so sporočili, da je najcenejša varianta za Managuo iz Dunaja via Madrid
veljavnost do 45 dni znaša 785 eur plus ap tax 60 eur
veljavnost do 6 mesecev pa 860 eur plus ap tax 60 eur
ap tax v managui se plača na licu mesta na povratku okoli 30 usd
Sporočili so, da je potrebna viza
Živjo.
Jest bom popotoval po srednji ameriki od 25 junija do 25 septembra pa vize zagotovo ne potrebuješ za nikaragvo, preverjeno na ministrstvu. Kar se pa letalske karte tiče je pa to občutno predrago, saj jaz letim v MexicoCity in potem nazaj čez 3 mesece iz Manague pa je karta okoli 740 do 750 EUR s taksami vred.
Lp
Viro
živjo
S kolegom sva bila spomladi v Nikaragvi. Tja sva prisla iz Mehike, preko gvatemale in hondurasa in nato letela domov iz manague. Tako da ce bi si ogledala se kaj drugega razen nikaragve ti priporočam to pot. Za lete v mehiko lahko dobiš cenej karto kot direkt do Nikaragve vendar pa rabis vizo za gvatemalo (ki pa je res lepa država in mi je bila še bolj všeč kot nikaragva). Za nikaragvo ne rabis vize.
Živjo jurem.
Glede na to da se jest odpravljam na podobno pot od Mehike do Nikaragve, a imaš mogoče kakšne dodatne inside informacije…..kot recimo, kje je najlažje v Mehiki dobiti vizo za Gvatemalo, kaj se izogibat v teh državah pa recimo kok je recimo dnevni proračun(jest računam 15 usd na dan)??Kakršnakoli informacija bi mi prišla prav.
hvala
lp
viro
hojla.
Glede vize v Nik.: oni so ukinili vse vize za ves folk in uvedli plačevanje na meji za vse.
Vstop je nekje 5-7$ in iztop 7-9$ -pač odvisno kateri dan dneva je. Če zapustiš državo po letalski liniji pa je ta iztopna taksa nekje dvojna, mogoce trojna! Jaz sem bila tam marca letos.
Glede prevoza, naj bi bla Iberia pocen, samo tisto, kar si napisala se slisi ful drago. Moja karta za 6mesecev je bila 700evrov brez dodatkov.
Poglej si tudi tukej pod Nikaragvo je ene par nasvetov napisanih.
lp
hojla,. za Nikaragvo imaš 1 mesec še dovolj časa za lenarjenje in počivanje in kljub temu si lahko ogledaš vse kar je. Nikaragva nima veliko zaniminvosti, tiste ki pa jih ima pa so zelo lepe in se tam brez skrbi za nekaj časa ustaviš. če te kar koli zanima se lahko čujemo ali kontaktiramo preko mejla: blaz_jana@hotmail.com. doma sva še malo manj kot dva tedna, ker odpotujeva v Brazilijo.
se čujemo, Jana in Blaž
hojla.
Glede znamenitosti se jaz ne bi strinjala, ker če greš v eno državo, pol ti je vse zanimiv. Nik. je pestra od gorskih predelov, do plaž in mislim, da se tam lahko zabavaš tudi več kot 1 mesec. seveda je na tebi, da spoznaš domačine. Pol se pestrost šele začne!
letela sem z Iberio, nižja sezona, karta za 45dni-6mesecev
Dunaj (vklj. karta za vlak avstrija-letališče) kam letiš-je isto).
lp
Zivjo
pristala sva v cancunu, ker je letalska karta do tja cenejša kot do gvatemale (dala sva okoli 170-180 000 s taksami pri globtourju) vendar sva potem vec zapravla v mehiki kot v drugih državah, vendar je bilo vredno. Celotno potovanje je trajalo 40 dni. V mehiki sva bila en teden(uredila sva si vizo in si ogledala rusevine) nato sva sla v gvatemalo (preckala mejo kr nekje s colnom na severu vendar super, v gvatemali sva bila slaba dva tedna), nato honduras en teden in nikaragva preostali čas. Vizo rabis samo za gvatemalo (dala sva 25 $), v povprečju sva zapravila okoli 20 $ na dan, vendar gre lahko tudi za 15 ker midva sva si večkrat privoščla kakšne pirčke, pa tudi kupla sva dost. Ce te se kaj zanima pisi in se lahko tudi kaj dobimo.
lp jure
Forum je zaprt za komentiranje.