KRF
Sem iskala med starimi posti pa nisem našla vsega kar me zanima.
Torej…
S prijateljico sva se odločili, da greva to poletje za okoli 10 dni na otok Krf. Radi bi vsega po malem -zabave, žura ter tudi nekaj ogledov. Kaj se nama najbolj splača? kaj menite o križarjenjih za en dan – se splača ali je stran vržen denar ter čas?
Kakšne so cene, ne samo v restavracijah ampak tudi v trgovinah?
Kakršenkoli namig nama bo prišel še kako prav…
Odločili sva se, da greva proti koncu julija in na začetku avgusta (saj vem, da ni idealno, a drugače ne gre zaradi službe ter faxa). Koliko stopinj je takrat približno?
Hvala vsem, ki si boste vzeli čas!
lp, girlyone
Jaz sem bila lani na Krfu s Kazipotom in je bilo super.
Otok je zelo lep, tako da si ga je definitivno treba ogledati. Meni je bilo dalec najbolj vsec glavno mesto, zelo lepe pa so tudi pescene plaze na zahodni strani otoka. Priporocam, da si za kak dan najameta skuter in same razisceta otok.
Sli smo tudi na enodnevno krizarjenje s piknikom, kjer smo se zelo zabavali – grska muzika, hrana, lepi zalivcki in zabavni grski mornarji, tako da zelo priporocam!!! Pa grski vecer tudi!
Glede zabave – najvec jo je v letoviscih Gouvija in Ipsos; drugace pa obstajajo tudi letovisca z veliko zabave, v katerih pa so nastanjeni vecinoma Anglezi, ki pa znajo biti kar zatezeni (npr. Sidari in Kavos).
Glede cen: lani se je zaradi evra tudi v Grciji kar podrazilo, tako da moras za eno normalno vecerjo za dve osebi odsteti priblizno 5.000 SIT (ce gres na Krf z ladjo, je na ladji se malo drazje). Je pa grska hrana zelo dobra in okusna. Cene v trgovinah so razlicne – v turisticnih letoviscih je ponavadi drazje kot v glavnem mestu, tako da priporocam, da pred zadnjim nakupom malo pregledas ponudbo in primerjas cene.
Ce te se kaj zanima, pa kar vprasaj!
Lepo se imej!
Kot dobra in velika poznavalka Grčije in Krfa, ti definitivno priporočam Gouvio, kjer se tudi zvečer dogaja, super diskoteka Prince in razni bari /Whispers..
najem skuterja je cca. 15 eur/dan, mi smo rentali Twingota 3 dni (90 eur)..cene so pa različne za par eurov od renta-cara do renta-cara…
odsvetujem najem skuterja, ker sem lani videla tako grozno nesrečo, da nikoli več v Grčiji ne rentam skuterja…
problem nisi ti, da ne bi znala vozit, ampak Grki so norci, kar se vožnje tiče!
zna bit poleti zelo vroče, vendar je Krf zelo zelen otok, tako da najdeš tudi kakšno senčko…
obvezno pa priporočam plažo Glyfado na zahodnem delu otoka.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.