Kam z 1,5 letnim otrokom?
Pozdravjeni!
Iščemo primerno lokacijo za dopust. Smo družina z enim otrokom – fantek bo poleti star 1,5 let. Ker planiramo dopust konec avgusta oz. v septembru iščemo možnost kopanja v morju in morda v bazenu – v primeru slabega vremena ali kar tako. Zato iščemo pokrite bazenske komplekse z hkratno možnostjo kopanja v morju, kjer je plaža oz. dostop do morja primeren na otroka. Zaenkrat nam je vseeno ali hotel ali bungalov – apartma (smo bolj za) in vseeno ali Slovenija ali Hrvaška. Ker pa otrok slabo prenaša vožnjo ne želimo iti na dolgo vožnjo, tako da od Hrvaške bi prišlo v poštev Istra.
Vnaprej hvala za kakršne koli vaše izkušnje, opozorila in predloge!
Pozdrav Sandi.
Ko je imel naš 1,5 leta, smo v začetku septembra šli v Portorož. Kam dalj ni prišlo v poštev, ker mu je bilo precej slabo. Imeli smo apartma na Belem križu, namerno smo iskali takšnega pod cesto in ne nad cesto. Hiše “pod cesto” imajo vrtove in terase na spodnjo stran, daleč od ulice, stopnice smo zagradili. Važno se mi je zdelo, da imamo kuhinjo, saj smo imeli svoj red, četudi s kuhanjem nisem komplicirala. Važno se mi je zdelo tudi, da imamo teraso in vrt, sorazmerno veliko časa smo preživeli kar tam (obveznost opoldanskega spanja). Na vrtu smo celo postavili majhen napihljiv bazenček. Zaradi kuhinje in vrta odsvetujem hotel (z naslednjim otrokom pri tej starosti smo poskusili, bilo je sicer v redu, vendar ni primerjave z apartmajem). Lahko hodiš na portoroško plažo. Vem, umazana voda, obupen pesek, dvomi o smeteh, lulanju psov ipd. Mi smo se odločili, da bomo šli preko filozofiranja o smeteh in da bomo pobrali predvsem to, da je plaža en sam velik peskovnik. Večina otrok pri tej starosti tako ne plava in voda ni glavni adut, tudi meni ne, v glavnem sva se igrala z otrokom. Pri nas (in kolikor vem pri večini) je adut pesek, suh pri ležalniku in moker ob robu morja. Poleg sprehodov smo to počeli vse dneve, z možem sva tam celo v miru lahko prebrala kakšen časopis. Poskrbljeno je za vse spremljajoče stvari – stranišča, umivalnice, lokali, sladoled, vrtiljak, suhi in vodni tobogani. “Na voljo” je tudi dovolj drugih otrok za družbo. Če je vreme slabo, hodiš v bazenske komplekse. Bernardin se mi zdi tako primeren za otroke, da še danes iz celine hodimo v Portorož za en dan samo v bazen.
Toliko naše izkušnje. Verjetno je podobno tudi v Izoli, Žusterni, vendar jaz dobro poznam samo Portorož.
Hvala Tora in Gita za nasvete!
Tudi sama sem bolj za Slovensko obalo. Lani smo bili v Histrionu in smo bili zelo zadovoljni. Mali je bil star 6 mesecev, del dneva je prespal na bazenu, del dneva pa smo imeli spoznavanje z vodo in je uzival. Sicer pa je temperatura vode primerna za poletne mesece, pozimi te kar malo zebe, saj je tudi zrak v pazenskem kompleksu mrzel.
Tora, kje najlažje najdem apartmaje, ali preko agencije ali kar sam, preko internete, oglasov ali kaj podobnega.
Ce ni skrivnost, mogoce priporocas vasega?
Ce se ne slisimo vec pa vsekakor obema lepe pocitnice, kjerkoli ze bomo!
Hvala se enkret in LP Sandi
Mislim, da agencija. Poznam pa samo Maestral na Belem križu, če še deluje. Drugače jaz nisem pravi naslov za to, saj sem v Portorožu študirala, tako da sem vse prej poznala. Septembra tako ali tako ni problem za apartma, eno leto smo se celo kar dol zapeljali in po ulici vprašali v dveh, treh hišah. Ljudje so povsod prijazni. Tudi svoje naslove ti posredujem, piši mi na mail.
Poskusite na Krk. Lani smo bili tam z 8 mesečnimi dvojčki – v začetku septembra. Do urejene plaže je samo 20 m. Je pa res, da v primeru slabega vremena nimaš pravzaprav kam, ker je to v vasi, ki nima hotela. Do Punata, kjer je slovenski pediater je le 15 km – za vsak primer. Ne vem no, poglejte na HP
http://home.amis.net/simonapo/Krk.htm
Nam je bilo lani fajn, čeprav smo imeli bolj kislo vreme.
Forum je zaprt za komentiranje.