Najdi forum

Gana – viza

A kdo mogoče ve, kako najlažje priti do vize za Gano? Kje se jo da dobiti? Koliko stane? LP

Ko sva z možem potovala po zahodni Afriki sva iz Benina hotela tudi v Gano. Zaradi takratnih političnih težav sva jo preskočila. Sicer pa je bilo moč vizo dobiti kar v Beninu. Žal ne vem koliko stane. Vem, da ti nisem prav preveč pomagala a če greš tja preko kake druge države sem prepričana, da si lahko v tej zrihtaš tudi vizo za Gano.
Sicer pa pokliči na Kompas oddelek za vize in ti bodo vse povedali. Njihovo posredovanje te pa stane 6.000 Sit.

zivjo,

samo glede tegale posredovanja od Kompasa. Zanimal sem se za vizo za Zambijo. NJihov odgovor je bil:
Plačaš takse na veleposlaništvu + 35.000 za naše posredovanje :))

Drgac pa, na web strani od ministrstva za zunanje zadeve je napisan za vsako ržavo na svetu ali rabimo vizo ali ne, pri nekaterih celo kje je najbližje konzularno predstavništvo. 🙂

lp,Miha

Tudi jaz se bom verjetno odpravil v Gano enkrat oktobra. Če bos šla ti prej, se potem priporočam za kakšne informacije. Glede vize sem pa zaenkrat zvedel le tole. Veleposlaništvo Gane je v Rimu, viza za večkratni vstop za tri mesece pa naj bi bila okrog 60EUR. Glede na to, da bom verjetno obiskal še Togo in mogoče Benin ter bom letel nazaj spet iz Gane, bom rabil tako. Za enkratni vstop in za mesec dni pa predvidevam, da je še cenejša. Vizo potrebuješ za državo, v katero priletiš. Vse ostale vize se potem lahko dobijo na meji (npr. za Togo…). Te pa naj bi stale okrog 20USD.
Če boš zvedela kaj več, se priporočam.

No, še malo sem pobrskal in recimo na strani Ganske ambasade v Švici piše, da je viza za enkratni vstop 30 CHF, za večkratni pa 75 CHF. Za približno informacijo.

Zivjo!

Jaz sem sla po vizo za Gano pred parimi leti kar v Milano. Imajo veleposlaništvo in izdajo vizo v dveh dneh, sce se jim prej najavis, pa ti jo naredijo takoj, a je cena seveda dvojna (ne spomnim se koliko, mislim, da je bila takrat 45/90 takratnih nemskih mark). So pa na Via Superga in kljub temu, da je Milano veliko mesto in da sem bila tam prvic, nisem imela tezav z najdbo lokacije.

Lep pozdrav!

če se ti preveč ne mudi za vizo, počak do poletja, ko se odpre v kopru njihova ambasada… pa ne rabš nikamor delč hodt

To bi bilo fino. Samo povej mi, od kod ti ta informacija.

Čao!

Vizo dobiš na veleposlaništvu v Rimu, stane 25 eurov. Rabiš 4 slike, 4 formularje, pasoš, rezervacijo letalske karte. Po pošti jim vsega tega ne smeš poslati (nočejo), ampak ali po DHLu (26.000) ali greš sama ali pa pokličeš Gilberta, ki gre vsake toliko v Rim in ti to uredi (plačaš mu neke potne stroške). Njegov tel. ti dajo na Ganski ambasadi v Rimu, ali pa mi piši na moj mail naslov (anailersic@hotmail.com), pa ti jo jaz sporočim.

Glede ambasade v Kopru: pravijo že od septembra, da se bo vsak čas odprla, pa jo še zdaj ni…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close