Kam na morje z 6 mesecnim dojenckom??
Pred šestimi leti smo bili prvič v Rabcu. Tamala je takrat imela leto in pol, jaz pa sem bila 7 mesecev noseča. Dopust je bil krasen. Naslednje leto smo zadevo ponovili, tokrat z enim družinskim članom več, ki je bil star dobrih devet mesecev. In potem vsako leto, vse do danes, ko so otroci že večji in si upam dlje od Ljubljane. Vedno smo najeli apartma, tako da nas nikoli ni preganjala ura. Na plaže smo hodili po tretji uri in ostajali vse do zadnjega. Seveda sem vsako leto imela probleme z zdravjem otrok (vneta ušesa, šesta bolezen, alergija na sonce), pa sem vedno brez problema prišla do zdravnika v Labinu. Mimogrede tam je tudi krasna tržnica, kjer se da kupiti vso zelenjavo in sadje, vključno s kruhom in mesom veliko ceneje kot pa na štantih v samem Rabcu. V Labinu sem tudi vsakokrat takoj po prihodu potrdila konvecijske papirje o zavarovanju. V primeru komplikacij pa tudi Ljubljana nikoli ni bila predaleč. Mislim, da smo za pot potrebovali kakšne dve ure ali malo več. Nisem več čisto ziher, vem, da ni bilo predaleč in nikoli pretirane gužve. Ja najpomembnejše sem pa pozabila: vedno smo dopustovali konec junija. Takrat tudi v Rabcu ni pretirane gužve in na plaži ni problema najti prostora. Tudi tiste težke vročine še ni, ponoči lahko vsaj normalno spiš pa še cene so pred glavno sezono povsod nižje. Lani se nam je prvič zgodilo, da je cvetelo morje, drugače pa so plaže lepo urejene, brez morskih ježkov. Ponekod so drobni kamenčki, pesek ali pa skale in beton. Toliko različnih plaž, majhnih in velikih, kot jih je v Rabcu je malokje.
Skratka jaz imam na Rabac lepe spomine. Letos smo se prvič odločili za drugo destinacijo. Apartmaje sem ponavadi poiskala kar preko interneta (Kompas-Rabac) in je bilo veliko ugodneje kot preko naših agencij. Če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.
Forum je zaprt za komentiranje.