Najdi forum

BRAZILIJA

lep pozdrav.
Zanima naju, če ima kdo kakršnekoli izkušnje z Brazilijo. Tja namreč potujeva junija. vsi napotki bi nama prišli prav.
Hvala,
Jana in Blaž

TAM SEM BIL SICER PRED LETI. mIDVA SVA ŠLA V RIO, SLAPOVI IGUASU, PANTANAL, MANAOS, S POTNIŠKO LADJO DO BELEMA, CHAPADA DIAMANTINA, SALVADOR, RIO IN NAZAJ.

pREDVSEM JE OBVEZNO PANTANAL, SLAPOVI IN FAVELE V RIU. TO SO REVNA NASELJA, NASELJA LJUDI, KI JIH URADNO NI.

ZA PODROBNOSTI VPRAŠAJ KONKRETNO
LP

BV

AJA, MOGOČE NE POZNAŠ, AMPAK TAM SE SPLAČA UPORABITI AIR PASE BRAZILIJE ALI MERCOSUR PASE. TO PA JE PAS, KI SE MORA UPORABITI VSAJ V DVEH JA DRŽAVAH.

pa ne pozabit pit guarano!

Izzivaš napad – glej Bankok marihuana? (šala). K sreči redkogdo ve, kaj je to.

lp

bv

a mogoce kdo ve kje v evropi bi se jo dal dobit? tisto original Brahma al pa Antarctica. ker na portugalskem ni ista kot v braziliji, čeprav nej bi bla…

p.s.: ne govorimo o mamilih:)

midva imava časa 2 meseca (julij in avgust). Kaj nama najbolj priporočate da si ogledava, kam naj greva, kaj ne smeva izpustiti (razen Guarane). Ali govorijo večinoma angleško ali vsaj špansko?
kako je z travellers čeki ali z plačilnimi karticami?
kakšne so cene?
prevozi.

to je to zaenkrat.
Hvala

če vaju zanima, imava midva film iz brazilije (dolg cca 3 ure). lahko si ga ogledata. zraven vama poveva še druge izkušnje. svoje mnenje glede ogledov sem vama že napisal. kartice delujejo povsod (dobesedno) midva sva imela le smolo da sva bila tam v času ekonomskih reform tako da je bila draga kot žafran, drugače zadeve tam delujejo. govorijo (skoraj)izključno brazilsko – to je recimo špansko.

lp

bv

Kakšen jezik pa je to “brazilščina” in , ki naj bi bil recimo kot španščina???

podobno kot amerikanščina ki naj bi bila angleščina.

lp

bv

Kaj ne govorijo v Braziliji (skoraj) izkljucno portugalsko!?

sorry mea culpa, res je. jezik je portugalščini podobna brazilščina

lp

bv

Ko sem bil jaz, so pri potovalnih čekih zaračunali kakih 5% provizije.
Veliko zgodovine vidiš v Salvadorju in okolici. Tu so uvažali zastonj delovno silo (beri sužnje) iz Afrike in tu vidiš res prave črnce, ki imajo nekoliko drugačne običaje kot preostala Brazilija.
V Ceari blizu Fortaleze je pa ena najlepših plaž na svetu, Jericoacoara. Če se bosta slučajno mudila v tistem koncu, se jo vsekakor splača pogledati, dokler še ni popolnoma skomercializirana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close