BRAZILIJA
TAM SEM BIL SICER PRED LETI. mIDVA SVA ŠLA V RIO, SLAPOVI IGUASU, PANTANAL, MANAOS, S POTNIŠKO LADJO DO BELEMA, CHAPADA DIAMANTINA, SALVADOR, RIO IN NAZAJ.
pREDVSEM JE OBVEZNO PANTANAL, SLAPOVI IN FAVELE V RIU. TO SO REVNA NASELJA, NASELJA LJUDI, KI JIH URADNO NI.
ZA PODROBNOSTI VPRAŠAJ KONKRETNO
LP
BV
če vaju zanima, imava midva film iz brazilije (dolg cca 3 ure). lahko si ga ogledata. zraven vama poveva še druge izkušnje. svoje mnenje glede ogledov sem vama že napisal. kartice delujejo povsod (dobesedno) midva sva imela le smolo da sva bila tam v času ekonomskih reform tako da je bila draga kot žafran, drugače zadeve tam delujejo. govorijo (skoraj)izključno brazilsko – to je recimo špansko.
lp
bv
Ko sem bil jaz, so pri potovalnih čekih zaračunali kakih 5% provizije.
Veliko zgodovine vidiš v Salvadorju in okolici. Tu so uvažali zastonj delovno silo (beri sužnje) iz Afrike in tu vidiš res prave črnce, ki imajo nekoliko drugačne običaje kot preostala Brazilija.
V Ceari blizu Fortaleze je pa ena najlepših plaž na svetu, Jericoacoara. Če se bosta slučajno mudila v tistem koncu, se jo vsekakor splača pogledati, dokler še ni popolnoma skomercializirana.
Forum je zaprt za komentiranje.