Najdi forum

Viza-Peru

Ali res na Dunaju ne izdajajo več perujskih viz za Slovence in moramo sedaj v Budimpešto, kot sem prebral v prejšnjih postih?
Ali si je kdo že rihtal vizo v Budimpešti (ali kaj komplicirajo in kako so hitri)?
Ali zahtevajo kakšne posebne dodatne papirje?
Katera cepljenja so nujna za Peru, če ne greš v Amazonijo?

Hvala vnaprej za informacije!!!

Živjo.

Za vizo nimam dodatnih informacij za cepljenja je pa takole.
Obvezno se cepi proti rumeni mrzlici, hepatitisu A in seveda jemanje antimalarikov v koliko je področje kamor odhajaš krizno malarično.
Lp

Viro

gled vize ne vem.
cepiš pa se za rumeno mrzlico,
pa fajn je, če se za hepatitis a, če želiš brezskrbno jest na cesti, brez strahu, da bi zbolel za zlatenico.
drugače pa je peru fuuul lep, ljudje so prijazni, narava pa je tudi čudovita.

Res je. Na Dunaju ne izdajajo vec viz za Peru. Zdaj jih izdajajo v Budimpesti.
Iz prve roke: konzulat, ki je zadolžen za slovence, miruje do 19.4. (predaja poslov itd.).
Izjemoma baje dajo vizo tudi prej.
Kaj vse zahtevajo in kako hitro uredijo ti sporocim,
ko pridem iz Budimpeste (konec tedna).

Cepljenja: priporočljivo hepatitis A. Rumena mrzlica-ne vem, če je obvezna za Peru, vem, da je za Bolivijo. Če ne greš v Amazonijo ne potrebujes antimalarikov.

Pozdrav, V.

P.s. Kdaj potujes?

Hvala, hvala Vesnia za vse informacije. Informacije okrog vize me zanimajo ker se v Peru odpravlja moj oče junija letos (jaz sem bil tam davnega 1996…pa ne bi imel nič proti če bi šel se enkrat).

Cepljenje tudi takrat ni bilo obvezno nobeno, pregledali so le v Amazoniji potrdila o ceplenju za rumeno mrzlico, seveda ob izstopu iz letala. Tako da si bil že itak tam, cepljen ali ne….

Bom počakal do konca tedna!

Kaj pa v Trstu?

Kje-kdaj-kaj v Trstu?

Baje, da se jo dobi tudi v Trstu (vizo mislim). Samo to ni iz prve roke. Mogoče pa kdo ve, kje je predstavništvo Peruja v Trstu in bo to povedal… nikol ne veš.

Zivjo,

mnja,jest potujem s sopotniki konec septembra v Peru pa gledam po netu pa ce ma kdo kasne inf. nej kar napise. Drugace pa:

Veleposlaništvo Republike Peru
Vérhalom u. 12-16 H-1023 Budimpešta
Madžarska
Tel: 00 36 1 335-19-52
Fax: 00 36 1 326-10-87
Nj. Eksc. gospod Guillermo Russo Checa, veleposlanik

tole je internet stran od perujskega zunanjega ministrstva:

http://www.rree.gob.pe/domino/nsf/rree.nsf/pages/rree

uporabna samo španska stran, angleška skoraj nič. Zanimivo je, da na listi ambasad ni madžarske :))

Tirej, viza je potrebna, ce ma kdo tocno cena na ambasadi ali pa prek kompasa bi blo super,drgac pa se bo ze zvedla 🙂

glede cepljenj pa takole. Sam bi se najraje za nic, zato ker nisem rad cepljenj pa tko, imam razloge,samo, ce tko pogledam,da bi moral potem jest pa pit samo v 100$ restavracijah mi pa tud ni do tega. MEnda bodo spustil cene cepiv v Lj tko da bo mogoce tud mal cenej use skupi, ker so nam v Trstu ukinli poceni cepljenje. Pravite pa da rumeno mrzlico in hepatitis A. Ali ima kdo inf. ce lahko oboje skupaj al je treba ker pavze umes?

lp, Miha

Oboje se lahko cepiš naenkrat.

Pozdrav.
Midva sva bila na ambasadi v Budimpešti in plačala za multiple viso 30$
in je ista cena kot za simple tourist vizo. Naslov in tel.št. je napisal že Miha.
Najbolje je, da jih pokličeš in se zmeniš kdaj prideš.

Za cepljenje je najbolje vsa cepiva naenkrat, ker je med posameznimi cepljenji drugače potreben nek določen časovni razmak.

Za cepljenje je pa je najbolje v LJ, ker so v Trstu in Zagrebu že zdražja cepljenja,
če vračunaš še stroške potovanja.

Toliko.Lp, Vesnia

Ja, ampak ce nisi imel v rumeni knizici vpisanega cepljenja proti rumeni mrzlici, so te na letaliscu, po pristanku v Amazoniji dali na stran, v karanteno oz. za eno zaveso in te je tam dohtarca cepila. Tako je bilo leta ’99 v Puerto Maldonadu.

lp, Borut

zivjo,

vizo za peru se da dobit na njihovem konzulatu v Trstu, stane pa 15 evrov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close